Kurvjzieža kontemplācijas

Lauku rudens

Krāšņais Kurvjziedis

Lauku rudens

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Rudens piestāv vakariem laukos. Izbrien no kartupeļu vagas sāpošu muguru, rasina sīks lietus - ej nu saproti, vai vispār lietus, ne vienkārši bieza migla, uz kājslauķa ilgi dauzi nost dubļus no gumijniekiem un ledainā ūdenī mazgā rokas. Pēc tam ir rūpīgi saceptas karbonādes, skābi gurķi un sildošs šņabis vai kandža, veči bārsta parupjus jociņus un baros iet pīpēt. Pēc vēl viena graķīša tu jūti vaigos iemetamies sārtumu un nez kāpēc nodomā, ka laikam tīri labi izskaties savā piesvīdušajā džemperītī, nenodrebinādamās izej ārā, nostalģiski pazaveries uz kādiem kārtējiem gājputniem debesīs un nervozu zvirbuli pīlādža zarā. Deg tas pīlādzis kā semafors mijkrēlī, tu nodomā, un cauri sabirušām lapām aizčāpo līdz sausajai atejai.

Neesmu diezko bieži tādas idilles piedzīvojusi un nevaru arī teikt, ka es laukus mīlētu. Tomēr tieši šīs man liekas visvisvisrudenīgākās sajūtas.
  • kas notiek ar pasauli!
    man apkaartnee arvien vairaak cilvji iefano par kartupelju lasiishanu! BRRRRRRRRRRRR... es par laimi esmu ticis no shitiem lauku darbiem valjaa... ceru ka uz ilgiem laikiem! Jau kopsh beerniibas necieshu darbus kas saistiit ar zemi! Varbuut taapeec apguvu savu profesiju, lai maximaali taalu buutu prom no lauku darbiem!
    Bet nu laukos - iet pirtii, eest vakarinjas, to gan es gribu! :)
    • Šajā ziņā esam līdzīgi. Es arī nekad no laba prāta nedzīvotu laukos, un zemnieku darbi man uiuiui! kā nepatīk.:)
      Bet visā šitajā pēctalkas idillē ir kaut kas - nezinu pat, vai tīkams, bet katrā ziņā rudenīgs. :)
      • jaa peectalkas idille IR forsha, tak celjsh liidz tai ir paaraak jau nu man-slinkjim par gruutu
      • Un otrs fantastisks laiks ir pavasarī, kad zeme sāk smaržot, kad gribas rokas iebāzt vagā un nevilkt ārā. Ehhh, pārlaidīsim ziemu, gan jau tad...
  • Jēpīši. Tad vēl cilvēki apkārt sāk dīvaini ģērbties.
  • Šitais prasās uz papīra.
Powered by Sviesta Ciba