Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja Dabasmāte būtu man dāvājusi pietiekami labu koordināciju, lai es varētu nošūt taisnu vīli, man nebūtu ne mazāko problēmu apģērba ziņā. Piegrieztņu konstruēšana bija vienīgais, kas man no sirds patika neaprakstāmi pretīgajās mājturības stundās, un, iegājusi audumu veikalā, es redzu, kā man māj pretim visas tās neskaitāmās kleitiņas, kostīmi, blūzes, svārki un bikses, kas ieslēpti audumu baķos. Man patīk aptaustīt drānu, lai sajustu faktūru un nojaustu, kā tā izskatītos katram no izfantazētajiem modeļiem. Tā ir lieliska, uzbudinoša krāsu pārpilna pasaule, kurā man diemžēl ieeja liegta. Jo es nekad neiemācīšos nošūt taisnu vīli.
  • ko tur daudz mācēt? Šujmašīnām ir iedaļiņas iezīmētas zem pēdiņas, šojot vajag tikai sekot līdzi, lai auduma mala ietu paralēli pa vienu no izvēlētajām "iedaļiņām". galvenais, lai audums taisni nogriezts, bet tur lineāls parasti labi atrisina šo lietu.
    starp citu, burdas lapā par simbolisku samaksu var lejuplādēt un mājas apstākļos printēt laukā piegrieztnes..
    • Jā, jā, zinām šitos "tikai sekot līdzi"...
      Tas pats, kas "tikai precīzi nodziedāt", "tikai aizmest bumbiņu 20 metrus", "tikai apmest salto ieskrējienā".:(
      Piegrieztnes man pat nevajadzētu ielādēt, mazliet elementāras matemātikas, un jebkuram krinolīnam to var uzkonstruēt pārdesmit minūšu laikā ar visiem nestandarta agumam pielāgotiem aprēķiniem, lūk, tas ir "tikai"!
      • Konstuesana tiku lidz zimulsvarkiem un flanela kreklam :D varetu pieteikties par taisno vilu viletaju (taja skaita visus punktinus uz i, ko veic, sujot ar roku), ja tu piesakies konstruet, lai gan konstruesanas problemu es personigi apeju, sujot "uz augumu" un paredzot pietiekami materiala ultra garam ravejsledzim vai tml aizdarei :D
  • oi kā es saprotu šito šūšanas sāpi. kopš skolā tajās pašās mājturības stundās pamanījos pilnīgi greizi sašūt tik primitīvu pasākumu kā spilvendrāna, no šujmašīnām turos pa gabalu.
    • Mhm, es piedevām vēl allaž esmu pamanījusies nolauzt adatu, piešūt rokdarbam kādu galdautu vai savus brunčus, utml.
  • bet atrast kādu, kuras dzīves sapnis ir šūt, bet kura nelaimīga tieši vājo konstruēšanas prasmju dēļ?
  • Peh! Neķer kreņķi par ūber super taisno vīli, viss ir relatīvs.
    Un, ir pierādīts, ka citi to, ko tu, piemēram, tavuprāt, griezu vīli, redzi visu laiku un uztraucies, citi neredz. Ja nu vien nav kàda šuvēja vai riebīgi piekasīga draudze, ar asu mēli. Citādi-visiem interesē tu un tava kleita mazāk.
    Šuj! Bez prakses jau arī netiksi pie skilliem tajās vīlēs.
    Zirga vecmamma šuva kā vajag, zirga mamma šuva arī kā vajag, bet kā vajag sev ;)
    Un ja nu vispār. Var jau reāli ņemt un trenēt vīles uz nevajadzīga gabala. Zirgs sašuva lakatu līdz murčkulim un tad rūpīgi visu izārdīja līdz lakatam ar daudz caurumiņiem. Just because.
    Veiksmes!
  • practice makes perfect

    pec 100 000 vilem pienac atkal. ja nesanaks, nu, tad gan vares teikt, nav lemts.
Powered by Sviesta Ciba