Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man, iespējams, ir kāds dziļš komplekss, kas pilnīgi pretējs VR kompleksiem, jebšu es ik uz soļa saskatu, cik liels ļaunums ir patriarhālais diskurss, un cik bezjēdzīgi tas sapisis cilvēku prātus, atņemot viņiem vismazākās izredzes uz laimi. Un tā nav tikai atsevišķu vīriešu nepamatotā pārākumapziņa (kas mēdz radīt viņos dziļas neirozes, jo šis iedomātais pārākums kaut kā jāattaisno un kaut kā tie sievišķi pie vietas jānoliek, sasodīts, cik negantu piepūli tas prasa), bet arī daudzu sieviešu iemācītā bezpalīdzība, vajadzība manipulēt, izmantojot savu seksualitāti, un pēc iespējas dārgāk pārdoties. Un pāri visam - abu dzimumu nemitīgās cīņas par emocionālo varu, abpusēja, postoša atkarība, vēlme izmantot un hroniska nespēja mīlēt.
  • Arī šorīt izlasīji svaigāko VR bloga ierakstu? :)
    Katrs jau laikam rezonē uz sāpi (vai vismaz jautājumu) sevī pašā. Es pamanījos patriarhālo diskursu ieraudzīt visai piesardzīgi izteiktā Tīrona viedoklī par Pasternaka otro sievu (RL redaktora sleja, otrā rindkopa). Un nekas, bija iemesls pasmaidīt par sevi ;)
    • Nē, neizlasīju, vispār kādu laiku neesmu ieskatījusies. Viņš man tāds simboliskais tēls, arhetipiskais ļaunums.:D
      Tavas citētās rindkopas gadījumā es toties to nesaskatu (lai arī sirds dziļumos pāris reizes esmu Tīronam piedēvējusi neglābjamu šovinistisku seksismu). Tas man drīzāk liekas mūžīgais Martas-Marijas konfllikts, kas kopīgs abiem dzimumiem, un kura abām pozīcijām ir vienāds pazudināšanas un glābiņa potenciāls.
      • Nemaz neliegšos, šad tad ieskatos, ko nu atkal VR saprātuļojis, tas iecietīgi aizbildnieciskais tonis ikreiz sasmīdina, protams.
        • Es arī šad un tad ieskatos, iespējams, ar līdzīgu motivāciju, kā daudzi cibiņi lasīja jz. Kirkegoru. Tas ir, lai cik slimi un nepieņemami nešķistu paši uzskati, fascinē centieni tos racionalizēt un argumentēt. Turklāt starp visādām murgu idejām ik pa brīdim pavīd arī kāda visnotal interesanta atziņa.
          Tas tev nav vis kaut kāds Dimiters, eksdeputāts Šmits, vai tamlīdzīgi prastuļi.:)
          • Tie prastuļi, iespējams, nodara mazāku kaitējumu, tādi groteski un absurdi pūļa pikadori. VR dažkārt savā blogā netieši licis manīt, ka "apkalpo" sabiedrības pārtikušāko un izglītotāko slāni, tad nu mētāties ar primitīvām klišejām neklājas, nākas tās ietērpt mitoloģijas mežģīnēs. Ai nu, es viņu pašu kā tādu jocīgu zirnekli pētu :))
    • Es arī, starp citu. "Beidziet nabaga sievietīti apsaukāt par mietpilsoni, viņa ar savu uzdevumu - sakārtot Rakstnieka un Mīlētāja rakstāmgaldu - tika galā ļoti labi."
Powered by Sviesta Ciba