Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ik pa brīdim nodomāju, ka būtu ārkārtīgi derīgi reizi piecos gados nolikt centralizētos eksāmenus visos vispārējās izglītības programmas priekšmetos. Citādi izkūp visas kādreizējās zināšanas, iztvaiko, nogulsnes sažūst un sadrūp, sabirst sīksīkos puteklīšos un izkaisās virs okeāna.
  • es gan nejūtu vajadzību. labāk tādos piecgadu periodos iegūt jaunas zināšanas.
    • + daudz.
      Man skolu beidzot algebrā bija 5 (toreiz tā bija ļoti laba atzīme), visādus uzdevumus šķīlu kā riekstus, tak tagad neko neatminos: ne no vienādojumiem, ne trigonometrijas, bet nejūtos, ka man kā trūktu. Savukārt pēc tam esmu apguvusi, piemēram, gruzīnu alfabētu un skaitļa vārdu veidošanas principus, par ko skolas laimā nebija ne mazākās nojausmas;)
    • Man nepatīk, ka tas ir uz veco zināšanu rēķina.
      No skolas mēs iznākam visnotaļ bruņoti ar zināšanām un prasmēm - spējam rēķināt uzdevumus ar integrāļiem, zinām organisko vielu formulas un fizikas likumus. Bet pārdesmit gadus vēlāk apjūkam pie elementārām lietām.
      Es, piemēram, tagad rakstot bieži pieļauju interpunkcijas kļūdas. Skolu beidzot, es komatus liku perfekti tiem paredzētajās vietās un tikai...
      • jā, par interpunkciju es piekrītu. šīs zināšanas es labprāt atjaunotu.
      • Nu bet, mīļā, ir derīgas zināšanas un balasts! Interpunkcija man un Tev ir derīgas zināšanas, kamēr gatera strādniekam, kas nelasa neko nopietnāku par FHM un NEKO neraksta gadiem, tas ir balasts. No organiskās un neorganiskās ķīmijas es ne sūda nezināju jau skolas laikā, ij tagad neesmu pārliecināta, ka man vajadzētu zināt. Tāpat ir skaidrs, ka ja es ieskriešu stabā, tad dabūšu punu, un priekš tam nekādi fizikas likumi nav jāatkārto;) Un daudz man ir devušas zināšanas par govs kuņģa uzbūvi?;)
        Daudz praktiskāk būtu iemācīties vēl kādu lieku valodu, lai ērtāk varētu pa pasauli braukāt. + atkārtot to, ko mācījos pirms 20 gadiem LU - poļu un latīņu valodas pamatus;)
        • Par balastu es to nesauktu. Iespējams, ka, ja cilvēkiem būtu sajēga tajā pašā ķīmijā un fizikā, kādu to paredz vidusskolas standarti, būtu mazāk visādu urīnterapijas adeptu un jauno māmiņu, kas Cālī aprēķina gaidāmā bērna dzimumu, dalot savu un vīra vecumu pilnos gados pēc kādiem skaitļu maģijas principiem.
          Bet turpināt mācīties arī pēc vidusskolas, protams, ir labi un noderigi, jā.:)
          • Ak, jel, lai tak viņas rēķina, dala un aprēķina (tomēr tak sanāk matemātiku atkārtot;)), vai tas Tev traucē?;)
            Atļaušos atgādināt, ka dažas kundzītes labākajos gados vēl nesen nokrāsoja kasti ar rozā krītiņiem un veica ap to rituālas dejas, pieņemu, ka šo kundzīšu kaimiņiem arī būtu šis tas sakāms par tumsonību un maģiju;D
            • Bet tas nekādi neatceļ vajadzību pēc centralizētajiem eksāmeniem, ja cilvēks - vienalga, kādā vecumā - grib, lai viņam piedēvē noteiktu izglītības līmeni.:)
  • Es laikam pakaartos :)
  • tieši par to pirms minūtes runājām in real. Es iebrēcos, ka labāk to integrāļu, Gausa tabulu un logaritmu vietā man būtu kādas papildu valodas iemācījuši!
    • Valodas Tev neviens netraucē mācīties arī tagad - kursu piedāvājums ir ļoti liels.
      Bet prasme saskatīt skaitliskās izteiksmēs matemātikas formulas un atbilstīgi tām izrēķināt uzdevumus ir ļoti būtiska, lai uzturētu cilvēka intelektu kaut cik funkcionētspējīgā formā.
Powered by Sviesta Ciba