Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nesen ienāca prātā doma (droši vien pilnīgi neoriģināla), ka mātišķums savos instinktos bāzētajos pamatos ir radniecīgs sadismam - tos vieno tieksme pēc absolūtas kontroles pār objektu. Uzvarošais, žņaudzošais, pakļaujošais piespiedu maigums. Protams, tas nenozīmē, ka es tagad mēģinu kaut kā degradēt jūtas, kuras tiek uzskatītas par viscildenākajām, nebūt nē. Taču, lai cik gan atšķirīgas neliktos spīdzinot un aprūpējot gūtās baudas, tām ir kaut kas kopīgs varas īstenošanas saldkairē.
Iespējams, tāpēc tik izmisīgi pēc maternitātes tiecas sievietes brīžos, kad viņām slīd no rokām ārā citi varas realizācijas veidi.

(Disklaimeris: esmu atkal pilna psihoanalīzes, turklāt nesenas refleksijas iespaidota par savu pašas tieksmi uz slimnieku kopšanu utml.)
  • Vispār tāpēc jau es tos diklaimerus sarakstīju, lai neanāk tik ļoti provocējoši. Jo vispār jau es esmu nožēlojami bailīga radībiņa un provokācijas nav mana stihija.
    • a wot šite tu konkrēti muldi..:)))

      sen jau cibas sabiedrībai zināms, ka tu ik pa brīdim iemet kādu provokatīvu puxtējienu...
      tiesa, bieži vien, man gan nav skaidrs kāpēc, tu tos puxtējienus pēc brīža izvāc/noslēp..:))
      • Šis noteikti nebija domāts, lai provocētu Tevi.
        • nu par to es esmu 100% pārliecināta..:))

          vari man ticēt, ka man baisi interesanti te lasīties ko komentējas citi un it īpaši atbildēt tiem, kuri nav kursā par manu haraktjeri...:)))))))))))
        • es vispār nesaprotu, ar kādam tiesībām Tu atļaujies ko tādu rakstīt savā diesnsgrāmatā?
          • Tāpēc jau taisnojos vienā laidā.
            • zrja, matuška, zrja..:)

              es tavā vietā, ja jau sanācis tāC disklaimeris, vēl vairāk uguni uzpūstu..:))

              p.s. ja tevi tas nomierina, tad es tavu puxtu neuztvēru kā izaicinājumu - es to uztvēru par normālu tevis pašas pašmeklējuma epizodi un, piedod man, ja vari (ja nevari - nepiedod), nespēju atturēties nepasakot, ka mani patiešām sasmīdināja tava visai greizā (a varbūt prosta vienpusīgi virspusējā) domāšana šai virzienā..:)

              tas nebūt nenozīmē, ka tev tagad ar steigu jāsāk domāt savādāk!
              es uzskatu, ka katram indivīdam ir jādomā tā kā domā konkrēti viņš, nevis tā kā māca masmēdiji vai par savu naudiņu izdevušies psihoanalītiķi, kuriem pašiem ir pamatīgas probas tajās jomās, kurās viņi uzdrošinās citus pamācīt, uttt, utml...

              nu, apmēram tā..:))
    • es saprotu, bet vēlme tā rotaļāties, izaicinot, no kurienes? tas ar nav sava veida mazohisms, kad cilvēks gūst baudu no šitādam runām? es nesaprotu jēgu. šitais tak nav normāls veids, kā auglīgi padiskutēt par kādu izvirzītu teoriju.
      • te der atcerēties seno (un visai patieso!) patiesību, ka patiesība dzimst diskusijās..:)
      • Izklausīsies neticami, bet es, goda vārds, biju cerējusi, ka tas netiks TIK lielā mērā uztverts kā izaicinājums. Pēdejās nedēļās esmu lasījusi ļoti daudz tekstu, kas varētu šķist nesalīdzināmi izaicinošāki, tas mani, iespējams, notrulinājis.

      • Lai nu kurš, bet Madam Krī jau nu galīgi neatstāj izaicinātājas un provokatores iespaidu. Cilvēks vienkārši savā žurcī skaļi domā, turklāt pat nevis, atvainojos, šīs domas pats no sava dibena izvilcis, bet prāto par to, ko tepat Latvijā daži labi slaveni zvaigžņoti psihoterapeiti daudz autoritatīvākā tonī sludina, turklāt Madam Krī tikai pieļauj varbūtību nevis kliedz VISAS MĀTES IR PERVERSAS SADISTES!!!1111 (atšķirībā no dažiem labiem zvaigžņotiem psihoterapeitiem)
Powered by Sviesta Ciba