Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir kāda lieta, par ko aizdomājos ne reizi vien, un ko svaigāk atmiņā atsauca [info]unpy pēdējais ieraksts. Par stučīšanu, vārdu sakot. Un, jā, es atzīstu korupciju par milzu ļaunumu, arī nodokļu nemaksāšanu un ekonomiskos noziegumus vispār. Un es lieliski apzinos, ka tie valsti var novest ne vien pie mūsu tā saucamās krīzes jeb ikdienas komforta pamanāmas pazemināšanās, bet arī pie gadiem ilgas stagnēšanas, daudzu nozaru pagrimšanas un varbūt pat iestūrēšanas īstenā pakaļcaurumā. Tāpēc esmu gatava ziediem un konfektēm "Gotiņa" apbērt katru brašo ekonomikas policijas vai citas kontrolējošās institūcijas darbinieku, kurš, liedams sviedrus pretīgā ofisā ar dūcošu dienasgaismas spuldzi, par mizerablu atalgojumu ir atklājis un gaismā cēlis kādu viltīgu shēmu. Un manī ir gauži maz žēluma un cilvēciskas empātijas pret amatpersonām, kas labu laiku plunčājušās cinismā un visatļautībā, lieliski apzinoties, ar ko riskē.
Taču, ja man būtu jāizvēlas, vai dzīvot ekonomiski pagrimušā un stagnējošā valstī, kur visu risina aploksnes un kukuļi, vai visnotaļ turīgā, sakoptā un sakārtotā valstī - tādā kā, piemēram, Šveice, - kur par normu kļuvis noziņot dienestiem par kaimiņu, kolēģi vai savu paša šķirteni, ja viņš vai viņa aizdomīgi ātri apaudzis ar mantu, (arī ja nav sašķirojis atkritumus, kā daži ceļotāji minējuši savos aprakstos par to pašu Šveici) es tomēr izvēlētos pirmo. Netīru, nesakārtotu, korumpētu no augšas līdz apakšai kā Afganistāna, un tomēr daudz mazāk pretīgu.
  • es par Šveici.

    man atkal liekas, ka ar tādiem maziem mēsliem sākas visi lielie mēsli. nu tipa nometa papīru uz ielas. izsmēķi. sašķaidīja tukšu pudeli. nekas nenotika! skaļi klausās mūziku savā pagalmā.izrāva tantei somiņu no rokas. nekas nenotiek!! un tad pašlo pojehalo!
    man pašai Vācijā daudzas lietas liekas dīvainas, piemēram, ka aizliegts pļaut zāli svētdienās un pusdienaslaikā un pēc 20 vakarā (laikam). jocīgi. bet atkal riebjas, ja svētdienā, kas vismaz te pie manis ir vienīgā klusā diena, kāds attāls kaimiņš nolēmis mauriņu aplīdzināt. es nesūdzos, protams :)
    vai ka bērni pretī ielai esošajā spēļu laukumā dauza bumbu (tas spēļu laukumos te aizliegts), un nežēlīgi bļauj, un tā visu dienu vasarā. mēs nesūdzējāmies, šķiet, to izdarīja vēl tuvākais kaimiņš, lai viņam gods un slava, jo vārtus izvāca un bērni pārvācās.
    • Re: es par Šveici.

      Nu jā. Es laikam tieši šo iemeslu dēļ nevienā no šīm zemēm nebūtu gatava uzturēties ilgāk par dažām nedēļām.
      Ne tāpēc, ka man patiktu dūcoši mauriņpļāvēji vai ālējošies knēveļi, noteikti nē.:) Bet šī "uzraudzīt un sodīt" mentalitāte man ir absolūti nepieņemama. Tad labāk netīra, trokšņaina Indija.:)
      • Re: es par Šveici.

        te tā nav uzraudzīšana. bieži vien vispirms aiziet un parunā :) domāju, ka tā tas ir arī Šveicē, un ka daudz kas ir pārspīlēts.
        mums piem. kaimiņš laminātu kamīnā dedzināja. skaidrs, ka atrautos pēc daudziem punktiem, ja "noziņotu", bet nu aprima pēc sarunas momentā.
        un kāpēc man jācieš no tiem trakajiem melnajiem dūmiem??
    • Re: es par Šveici.

      aizliegt spēļu laukumā bērniem dauzīt bumbu un vēl par to stučīt mentiem ir zemiski, varbūt ne tik zemiski kā raidījums "Degpunktā", bet nu tuvu tam.
      • Re: es par Šveici.

        tas nav zemiski, te tie spēļu laukumiņi ir maziņi, un visos aizliegts spēlēt bumbu, lai netraucētu citiem bērniem. tam ir speciāli stadioni- lūdzu!
Powered by Sviesta Ciba