Kurvjzieža kontemplācijas

Par resnumu

Krāšņais Kurvjziedis

Par resnumu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ikreiz, kad skatos kādu Makdonalda vai vispār jebkura draņķīga fāstfuda reklāmu, iedomājos par tiem daudzajiem tūkstošiem cilvēku, kuri mirst no aptaukošanās veicinātām slimībām. Jebkurā kaut cik labklājīgā valstī, (pat mūsējā, ha, ha) to ir daudzkārt vairāk nekā mirēju no plaušu vēža. Tomēr neveselīgu barību drīkst propagandēt un tirgot uz nebēdu, bez kādām atrunām "Resnums nogalina", "Sāļas un treknas pārtikas lietošana ikdienā var saīsināt Jūsu mūžu par 20 gadiem" utt.. Kur draudi par sabojātu vielmaiņu, papildus slodzi locītavām, sirds un asinsvadu slimību risku? Kur diabēts, podagra, holesterīna korķi?
Nē, es saprotu, cik ērta ir liekā svara saistīšana tikai ar mazliet pikantu estētisku problēmu. Nu, apmēram tā, ka par riepu uz vēdera uztraucas vien sieviešžurnālu nozombētas cacas vai narcistiski metroseksuāļi, kam vienmēr jāizskatās kā no geju varietē. Taču liekais svars nenozīmē tikai to, ka tu nevari pozēt peldkostīmu reklāmai, tas ir tāds pats simptoms kā smēķētāja nepārejošais klepus vai dzērāja sarkanais deguns. Zīme, kas liecina par pāridarīšanu savam ķermenim.
  • Būtu baigi abidna nomirt veselam.
    • Ja? Es gan labāk izvēlos ātru, mazsāpīgu nelaimes gadījumu, nevis ilgstošu vārguļošanu.
  • bija tāds smieklīgs gadījums, kad ieteica uzlikt tipa akcīzes nodokli sālim.
    tavs punkts ir ļoti pareizs, bet ja šito sākt apspriest, tad tur ar vienu soli var nonākt līdz diskusijām par ģenētiski modificētas pārtikas kaitīgumu, par to, kāpēc dažas atkarību izraisošas vielas lielākajā daļā rietumu pasaulē ir legālas bet citas iespējami nekaitīgākas nē, nu un par s/-\zvēre5+ības te0r1jām vispār.
    indivīds, cīnoties pret fāstfūda pr0pagandu, var panākt tieši tikpat, cik cīnoties pret /-\lk0h0la, deg\/1el/-\5 un f/-\rmācijas l0b1jiem un to, kā la+v1jas \/aldība sūkā pinpi s+arp+aus+i5kajam v/-\lū+as f0nd/-\m - tātad, neko.
    viss, ko tu vari darīt, ir izglītot savu ģimeni, savus draugus un paziņas, un cerēt, ka viņi atkal izglītos tālāk citus.
  • Makdonalda barība man personīgi nav neveselīga, nav arī liekā svara, drīzāk otrādi (protams, neēdu tikai Makdonaldā vien) ;)
    Es domāju, resnumam nav nekāda īpaša sakara ar konkrētiem ēdināšanas uzņēmumiem vai noteiktu pārtiku, bet ar pašu cilvēku īpatnībām. Protams, šur tur derētu uzlikt uzrakstus "Resnums nogalina", varbūt kāds nezina.
    • Šis ir tieši tāds pats arguments kā "mans onkols pīpēja divas paciņas dienā un nodzīvoja līdz 80, tāpēc es uzskatu, ka smēķēšanas kaitīgums ir bulšits".:)
      • Labi. Konkrēti man smēķēšana ir kaitīga (atkarība, mēģinu laiku pa laikam ko darīt), tomēr būtībā domāju, ka var būt zināms skaits cilvēku, kuriem labāk patīk dzīvot saskaņā ar Tevis minēto argumentu.
        Tas pats attiecas arī uz ēšanu.
        Man gribētos, lai cilvēki būtu skaisti, veselīgi un apmierināti ar dzīvi, bet es netaisos viņus ietekmēt, jo to vienkārši nevaru. Es gribētu, lai cilvēki saprot daudz ko, bet tas varbūt viņiem nemaz nav vajadzīgs. Tas nav tik vienkārši :)
        Man nebija nekāda argumenta, vienīgi uzskati attiecībā uz sevi.
        Ja Tu vēlies vairāk konkrētības, tad es domāju, ka cēlonis neadekvātai pārtikas uzņemšanai bieži ir bailes. Turklāt tas ir dabiski - cilvēks kā jebkurš dzīvnieks dabiskos apstākļos vienkārši bija spiests uzņemt krietni vairāk pārtikas, nekā acumirklī nepieciešams. Dabiski ierobežotājmehānismi vēl nav izstrādājušies. Ar pārēšanos nevarētu cīnīties, mēģinot vēl vairāk iebiedēt. Toties varētu, mēģinot cilvēkus iedvesmot ar ko veselīgāku. To es gribēju pateikt.
  • Es kategoriski iebilstu pret uzstādījumu, ka resnums nogalina. Koncentrēšanās uz resnumu ir kaušanās ar sekām, nevis ar cēloni, un tas tiešām noved tikai pie estētiskām kategorijām. Tas, ar ko ir jākaujās, ir daudz lielāks un stipri mazāk populārs bublis, saucās neveselīgs dzīvesveids.
    • Jā, protams, resnuma cēlonis IR neveselīgs dzīvesveids. Taču tas ir tikpat plašs un teju ne abstrakts jēdziens kā, piemēram, "vides piesārņošana". Cilvēkam ar manu diezgan konkrēto uztveri ir vieglāk koncentrēties uz "nevajag liet benzīnu upē" vai "neizcirtīsim mūžamežus", nevis "Daba - mūsu māte, mīlēsim un saudzēsim to!" Tāpēc būšana slaidam man šķiet vieglāk identificējams mērķis.

      Un es, savukārt, gribu iebilst, ka liekais svars ir ne tikai nepareizību sekas, bet gan arī daudzu jo daudzu veselības problēmu cēlonis. Locītavu deformācijas un dažnedažādas endokrīnās problēmas var vistiešākajā veidā izrietēt no tā, ka cilvēka organismā ir pārāk daudz tauku un pārāk maz muskuļu šķiedru.

  • baigi gribēju būt vienīgā, kas ir opozīcijā, bet laikam tā vis nesanāks.

    anyway, tievums neesot dabisks/normāls ķermeņa stāvoklis.
    bet, pēc manas saprašanas, arī resnums nav īpaši labi, jo lielākoties, tas ir nepareizas ēšanas sekas, un, nu, tas vienkārši nav ērti.
Powered by Sviesta Ciba