kramers

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:17: par darbu un meistariem...
Diemžēl mūslaikos netiek pienācīgi novērtēti sava amata pratēji. Uzmanība tiek pievērsta tikai augstākajai izglītībai. Un visi, kuriem nav augstākās, tiek uzskatīti par melnstrādniekiem. Plus savu tiesu deva arī Padomjlaiku zemais arodizglītības līmenis, zems amata prestižs, ierastais ""и так соидёт"" un ""план горит"". Tam sekoja celtniecības bums divtūkstošajos, kad jebkurš uzskatīja ka var strādāt būvēs un rezultātā mēs esam tur kur mēs esam. Atrast labu meistaru Latvijā ir ļoti grūti.
(Aizmirsu kā tekstu dalīt)

Comments

[User Picture]
From:[info]kramers
Date:11. Marts 2018 - 20:18
(Link)
Jebkurā sfērā. Gan drēbnieku, gan kurpnieku, gan celtnieku (sieva strādā 30 gadus medicīna- pusi ārstu jādzen prom ar sūdainu slotu))
No otras puses ir neadekvātais atalgojums Latvija. Par minimālo algu nav iespējams izdzīvot- apmaksāt dzīvojamo platību, ēšanu, transporta izdevumus, apģērbu. Tai pat laikā daudzi darba devēji meklē elektriķus, santehniķus, apdares darbu meistarus, ar saviem instrumentiem, transportu, valodas zināšanām utt par minimālo samaksu. Un brīnās ka nevar atrast. Palasiet sludinājumus SS serverī.
https://www.ss.com/msg/lv/work/are-required/electrician/bjmgil.html
Firma meklē elektriķi. Alga līdz 1000 euro. Bet. Jābūt savai automašīnai. Atsauksmēs var atrast ka darbinieki mēnesī nobrauc ap 3000-4000 km. Apmaksā tikai degvielu. Un sanāk ka tu no nopelnītā 1/3 līdz 1/2 algai ieguldi savā automašīnā. Darba instrumenti. Mans elektriķa komplekts izmaksāja ap 2000 eur, gadā ap 70-100 eur ieguldu atjaunināšanā/papildināšanā. Papildizglītība- 35 eur gadā tikai B grupas pielaide elektrodrošībā. Ja vēlies nokārtot sertifikātu- ap 300 eiro uz 5 gadiem. Novembrī biju kursos KNX programmēšana (Gudrā māja) 600 eur. Tie kas strādā birojos nesaprot vienkāršas lietas - fiziskais darbs prasa daudzus papildizdevumus- darba apģērbs, apavi, uzturs. Jūs sēžot pie datora varat iztikt ar kafiju un smalkmaizīti, bet mēs- nē.
Tāpēc nevajag brīnīties ka cilvēki neiet strādāt uz 500-700-1000 eur. Ja man šodien piedāvās darbu vienā objektā, pilsētas centrā, ar ērtu transportu, alga 1000 mēnesī, jā- piekritīšu. Ja man ir jābraukā pa objektiem, jāmeklē stāvvieta, jāapmaksā mašīnas remonts- nafig. Ir haltūras, ir pastāvīgie klienti kurus apkalpoju. Un esmu atvērt darba piedāvājumiem. Bet nopietniem )
From:[info]mansgan
Date:11. Marts 2018 - 20:48
(Link)
Visam piekrītu (taču ir arī birojos sēdošie, kam jāiet kursi utml).
par mašīnas izmaksām - kāda pusalga mašīnai? kas tā par mašīnu, kam uzturēšana izmaksā līdz 6000 gadā?
From:[info]mansgan
Date:11. Marts 2018 - 20:48
(Link)
ā, domāji pusalgu gadā :) tas taču ir tikai normāls cipars
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:11. Marts 2018 - 20:57
(Link)
nopērc mašīnu, tad zināsi izmaksas )
[User Picture]
From:[info]apokaplis
Date:11. Marts 2018 - 21:05
(Link)
Labi, ka palaimējās iesaistīties galdniecībā, kur ar četru gadu pliku pieredzi un savu vidējo vispārējo izglītību sanāk uz rokas līdz pusotram un varu trenkāt visādus absolventus.

Jūtu līdz tavā muļķīgajā amata sfēru izvēlē.

Vai nezini kādu elektromehu, kurš meklē darbu?
[User Picture]
From:[info]apokaplis
Date:11. Marts 2018 - 22:14
(Link)
es tur ieliku sludinajumu, ka meklēju cilvēku, "kurš zin, kas ir matemātika, kas ir elektrība un kas ir dekarta koordinātu sistēma".

Pieteicās viens cilvēks ar jautājumu vai ar tādām prasībam varēs saukties par direktora vietnieku.

rodas iespaids, ka problēma ir pašos strādniekos, un ja tevi uzskata par melnstrādnieku, tad tā visticamāk vnk ir
[User Picture]
From:[info]jan09
Date:12. Marts 2018 - 08:01

offt

(Link)
nenoliedzami interesants sludinājums, ar odziņu, un pirms gadiem 20it es būtu aplaudējis stāvus.
No šodienas viedokļa teiktu, ka, mani (un gan jau vēl kādu) interesētu konkrētība sludinājumā: pienākumu vai projektu apraksts un atalgojums. Ja projekti liekas interesanti ilgtermiņā, esmu gatavs piekrist sākt strādāt par mazāku ciparu, bet ne zem mana iztikai nepieciešamā minimuma. Ja tēma un atalgojums neuzrunā, netiks tērēts ne mans, ne jūsu laiks. Easy as it.
[User Picture]
From:[info]apokaplis
Date:13. Marts 2018 - 21:10

Re: offt

(Link)
Ja tik cienījamā vecumā nav vēl labs darbs, tad problēma ar galvu, muguru, rokām vai motivāciju. Sry
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:13. Marts 2018 - 22:46

Re: offt

(Link)
Jaunības maksimālisms un aprobežota uztvere ))
Ir alus-ir varianti!
Tu nepieļauj domu ka brieduma gados kādam jau ir stabils pamats zem kājām un cilvēks var atļauties kļūt izvēlīgs. Es meklēju darbu, kas būtu man interesants, ar atbilstošu apmaksu un mierīgu varu pāris gadus veltīt sevis pilnveidošanai nevergojot pie virpas.
[User Picture]
From:[info]jan09
Date:15. Marts 2018 - 20:30

Re: offt

(Link)
Ar interesi uzklausíshu júsu versiju: Kas ir labs darbs?
[User Picture]
From:[info]apokaplis
Date:15. Marts 2018 - 21:03

Re: offt

(Link)
Es labu darbu definētu kā nodarbi, uz kuru pārsvarā dodies ar prieku un par kuru saņem pretī atalgojumu, kurš palīdz nedomāt par lielāko daļu problēmu.

Un kāda būtu tava definīcija?
[User Picture]
From:[info]jan09
Date:12. Marts 2018 - 08:50

back to spam

(Link)
Paldies par postu, par šo tēmu varētu diskutēt un diskutēt (pie glāzītes un ne tikai). Tā kā šeit saduras vairākas tēmas, piemetīšu īsumā dažas domas un piemērus.
Izglītība, ieskaitot auKstāko: sistēma LV mākslīgi ģenerē absolūti nevajadzīgu masu psihozi par izglītības nepieciešamību, kaut realitātē 60% bakalauru un 75% maģistru pietiktu ar profesionālo izglītību (kas LV ir gandrīz mirusi). Attiecīgi sistēma ģenerē mākslīgu pieprasījumu, pieprasot obligātos diplomus, kaut darbu varētu veikt pamatskolu beidzis mērkaķis ar papildus 2-24 nedēļu moduļu apmācību.
--- Satiku tautieti UK, kas pēc 5ās glāzītes man uzbrauca, ka viņam esot 2as LV auKstākās izglītības. Es turu vairāk, attiecīgi nepajautāju viņam, kādēļ ar savu izglītību viņš vēl ir strādnieka pozīcijā, bet es pie tehniskiem projektiem.---
Šogad atkal tievēju, attiecīgi atkal esmu maintenance engineer pozīcijā. Ko tas varētu izmaksāt, lai startētu UK: pielaide jeb izbūves noteikumi ap 400, electrical maintenance kurss 1.5k, PLC programmēšana 2.2k, + vēlama mechanical maintenance sertifikāts, pneimatika, hidraulika, metināšana, pāris veidu pacēlāji, un savi instrumenti (no 2k līdz mākoņiem), un PIEREDZE. Pazīstams anglis ielika 10k apmācībā un instrumentos, gadus 5us atpakaļ.
---Attiecīgi šādi cilvēki vairs neizskata vakances, kas sola zem 30k gadā, varat meklēt cilvēkus bez sertifikātiem un valodas zināšanām. Tas gan apsolūti netraucē sūdīgu uzņēmumu vidēja līmeņa menedžeriem uzskatīt maintenance engineer par zemākas pakāpes radījumu un visu ļaunumu sakni. Uz jautājumu, vai uz tualeti arī ņem līdzi inženieri, man neviens vēl nav atbildējis ;)
Darbs ir, gan DE, gan UK (pēc Brexit balsojuma gan palika jūtami grūtāk, pats jūtu), un būs! ;)
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:12. Marts 2018 - 09:06

Re: back to spam

(Link)


Powered by Sviesta Ciba