kramers

[info]jan09 @ 08:50: back to spam
Paldies par postu, par šo tēmu varētu diskutēt un diskutēt (pie glāzītes un ne tikai). Tā kā šeit saduras vairākas tēmas, piemetīšu īsumā dažas domas un piemērus.
Izglītība, ieskaitot auKstāko: sistēma LV mākslīgi ģenerē absolūti nevajadzīgu masu psihozi par izglītības nepieciešamību, kaut realitātē 60% bakalauru un 75% maģistru pietiktu ar profesionālo izglītību (kas LV ir gandrīz mirusi). Attiecīgi sistēma ģenerē mākslīgu pieprasījumu, pieprasot obligātos diplomus, kaut darbu varētu veikt pamatskolu beidzis mērkaķis ar papildus 2-24 nedēļu moduļu apmācību.
--- Satiku tautieti UK, kas pēc 5ās glāzītes man uzbrauca, ka viņam esot 2as LV auKstākās izglītības. Es turu vairāk, attiecīgi nepajautāju viņam, kādēļ ar savu izglītību viņš vēl ir strādnieka pozīcijā, bet es pie tehniskiem projektiem.---
Šogad atkal tievēju, attiecīgi atkal esmu maintenance engineer pozīcijā. Ko tas varētu izmaksāt, lai startētu UK: pielaide jeb izbūves noteikumi ap 400, electrical maintenance kurss 1.5k, PLC programmēšana 2.2k, + vēlama mechanical maintenance sertifikāts, pneimatika, hidraulika, metināšana, pāris veidu pacēlāji, un savi instrumenti (no 2k līdz mākoņiem), un PIEREDZE. Pazīstams anglis ielika 10k apmācībā un instrumentos, gadus 5us atpakaļ.
---Attiecīgi šādi cilvēki vairs neizskata vakances, kas sola zem 30k gadā, varat meklēt cilvēkus bez sertifikātiem un valodas zināšanām. Tas gan apsolūti netraucē sūdīgu uzņēmumu vidēja līmeņa menedžeriem uzskatīt maintenance engineer par zemākas pakāpes radījumu un visu ļaunumu sakni. Uz jautājumu, vai uz tualeti arī ņem līdzi inženieri, man neviens vēl nav atbildējis ;)
Darbs ir, gan DE, gan UK (pēc Brexit balsojuma gan palika jūtami grūtāk, pats jūtu), un būs! ;)

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba