kramers

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:43:

Comments

From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 10:36
(Link)
Tu drusku jauc cēloņus ar sekām. Ja neskaita ģenētisko piederību, kura latviešiem tāpat ir ļoti samistrota, tad kopējā vēsture izriet to sevis identificēšanas ar nāciju, nevis otrādi. Tieši tas pats attiecas uz tradīcijām, jo katrs var izvēlēties pieņemt vai nepieņemt tādas vai citādas kultūras izpausmes. Kopējā zeme vienkārši nozīmē šo teritoriju, kur mēs visi dzīvojam vai esam dzimuši. Un kopējā valoda ir atkarīga no tā, vai tu ar to domā dzimto valodu vai jebkuru pietiekami labā (gandrīz dzimtās valodas pratēja) līmenī apgūto.
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 11:16
(Link)
neko es nejaucu - tas viss sen ir pārdomāts un ģenētika te ņipričom - arī nēģeris var būt amerikānis vai latvietis

- vēsture ir tas ko tu pieņem un ar ko sevi asociē
- tradīcijas un kultūru tu vari nepieņemt - tās tik un tā ir ar tevi. latviešiem ir pieņemts svinēt kapu svētkus (kamēr kremācija nav vispārējā parādība - tradīcijas nav akmenī cirstas) - pat ja kāds nesvin kapu svētkus, tak viņš ir audzis šajā tradīcijā un ar šo viņu raksturo
- zeme žīdiem nebija, bet viņi tik un tā raudāja lūgšanās par zaudēto izraēlu


un vispār viss šis ir enciklopēdiskās patiesības - var mēģināt strīdēties, bet labāk tomēr mācīties ;D

nekas noaugstāk minētā uzskaitījuma nav manis paša izzīsts - viss no grāmatām ;)
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 11:33
(Link)
Es neasociēju sevi ar atsevišķas tautas vēsturi vispār. Svarīga ir visas cilvēces vēsture. Piemēram, apstākļi, kas radīja industriālo revolūciju Anglijā vai Romas tiesību izcelsmi vai grieķu filozofi, manā dzīvē ir daudz svarīgāki nekā vietējo cilšu cīņas Latvijas teritorijā.

Ko nozīmē mani raksturo kapu svētki? Es laikam dzīvē esmu bijis tikai uz 2 bērēm, vecmāmiņas apbedīšanas un drauga tēva kremāciju. Kura no tām raksturo mani vairāk, ja es skaidri vēlos, lai manu ķermeni pēc nāves kremētu? Vienīgo kapu svētku ietekmi es varētu saskatīt latviešu valodas lingvistiskajā tradīcijā, kas raksturojas noteiktā vārdu vai izteicienu izvēlē, lai tie būtu saprotami citiem. Bet šeit ir āķis – es runāju arī citās valodās. Vai tajā brīdī, kad es komunicēju, piemēram, angliski, mana piederība latviešu nācijai samazinās?
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 11:38
(Link)
ja tu asociē sevi ar angļiem un idustriālajām revolūcijām un vēl nēsā karalienes ģīmetni portmonejā, tad ar latvieti tev maz sakara ;) un vari droši sevi saukt par anlgi ;DD take my pleasure

man gan tas viss vienaldzīgs - tā katra privāta lieta sajust piederību kurai nācijai grib - uz jautājumu kāda ir jūsu nacionalitāte tautas skaitīšanā var rakstīt kaut vai arābs
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 11:53
(Link)
Tur jau tā lieta, ka es nevarētu būt anglis, pat ja es mēģinātu izlikties par tādu, jo es dzīvoju un strādāju Latvijā. Es vienkārši esmu pārsteigts, ka mēģinājums diskutēt par niansētiem kritērijiem nācijas identificēšanā beidzas ar tik kategorisku atbildi. Tas nav par mani personīgi, bet to, ka es neuzskatu, ka piederību nācijai obligāti nosaka indivīda valoda vai pat kultūras tradīcijas. Manuprāt, ir divi aspekti – juridiskais (pase vai kāda citāda oficiāla atzīšana, ka indivīds ir piederīgs kādai cilvēku kopai) un pašidentificējošais. Es sevi saucu par latvieti, jo ar Latvijas iedzīvotājiem esmu vairāk emocionāli saistīts nekā ar pārējiem cilvēkiem uz šīs planētas. Bet kādos aspektos es esmu saistīts, tas jau ir otršķirīgi. Skaidrs, ka tā nebūs, piemēram, hindi valoda, jo tā Latvijā ir maz izplatīta. Turpretīm krievu valoda būs svarīga daļa manas nacionālās identitātes, jo tās lietojums ir tieši saistīts ar Latvijas iedzīvotāju attiecībām.
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 12:35
(Link)
ja uz šķūņa rakstīts хуй tu taču nebrīnīsies ka iekšā ir malka

kritēriji ir doti, lai noteiktu dotās etniskās grupas vai dotajā areālā dzīvojošos kādai noteiktai nācijai

tu nederi šiem kritērijiem - priecājies, pieskaities pie šimpanzēm un liec mani mierā ar savu krievu valodu ;) kreivi nav latvieši un vienā nācijā tei neiederas - izej uz ielas un uzprasi ;)
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 13:57
(Link)
Es kaut ko runāju par krieviem? Es tikai pieminēju, ka arī latvieši varētu lietot krievu valodu, piemēram, skatīties krievu valodā tulkotās amerikāņu filmas, jo angliski vēl tik labi nesaprot.

Es uzskatu etnisko piederību par atšķirīgu no nācijas jēdziena. Vai indieši ir nācija? Protams, bet etniskā piederība jau ir šaurāks jēdziens, piemēram, tamils vai bengālietis.
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:00
(Link)
jā - nosauc man tautu, kas runā trīspatsmit valodās ;) indija ir multinacionāla valsts tas gan
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:09
(Link)
Kā jau teicu, es nodalu etnisko piederību no nācijas.
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:12
(Link)
nu vienīgā multinacionālā valsts ir amērika - visas pārējās kaut kā cenšas integrēt pārējās savā nācijā - tā, lūk, jā!

un bosnija kā reizi ir pierādījums tam
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:16
(Link)
Vārds "nācija" ir lietots dažādā nozīmē, bet pēc tās definīcijas, ko es lietoju, ASV iedzīvotāji pamatā ir viena amerikāņu nācija, kuru veido cilvēki ar dažādu etnisko izcelsmi.
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:18
(Link)
jā, jā un tikai amērikā tas strādā - visur cituru krievs ir krievs nevis vācietis un turks ir turks nevis serbs
(Replies frozen) (Parent)
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 11:47
(Link)
pasties uz serbiem un bosniešiem - viena tauta, viena zeme, viena valoda - bet kultūras un tradīcijas dažādas - vieni pareizticīgie, otri islāmisti

vot un neasociē viņi sevi viens ar otru - divas nācijas tā teikt ;)

kaut kas līdzīgs kā suitiem ar latviešiem un latviešiem ar latgaļiem - suiti par visām varēm raujās nomaļāk no apkārtējiem luturiem - arī grib būt nošķirtis, a ar latgali tur pat šamie savu valodu tur - nemas nesaka, ka latvieši ;) kaut arī šajā gadījumā nav šīs atšķirības tik krasas, lai teiktu, ka pavisam citas nācijas
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 12:00
(Link)
Nepārliecina. Domāju, ka liela daļa Bosnijas iedzīvotāji pašidentificē sevi kā Bosnijas kopējā nācija neatkarīgi no reliģiskās piederības vai kultūras tradīcijām. Šis pretnostatījums lielā mērā ir tikai radikāļu propoganda.
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 12:35
(Link)
pierādi vai nedirs!
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:00
(Link)
Bosnijas un Hercogovinas valsts esamība jau vien pierāda darbošanos kopēju interešu vārdā.
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:01
(Link)
nodalot nost musulmaņus no praeizticīgajiem

lūk kur valsts - visas lietas - no multinacionālas dienvidslāvijas izveidoja mononacionālu valsti
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:06
(Link)
Bosnija un Hercogovina ir multi-etniska valsts.
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:14
(Link)
neredzu atšķirības - horvāti sevi par horvātiem uzskata, serbi par serbiem utt
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:18
(Link)
Protams, bet tie, kam ir BoH pase visdrīzāk stādīsies priekšā kā šīs valsts pārstāvji, un tikai pēc tam runās par etnisko piederību - bosnietis vai serbs utt.
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:20
(Link)
jā un pilsoņi teiks ka ir latvijas pilsoņi un tikai pēc tam ka krievi - bet tas viņus nepieskaitīs pei latviešu nācijas līdz brīdim, kad nepārņems vienas tradīcijas, vienu kultūru, vienu valodu un zemi latviju kā savu dzimteni - amērikā, kur nav pamatnācijas, to izdarīt ir psiholoģiski vieglāk, monoacionālās valstīs kā eiropā - kaut kā nesanāk
From:[info]karuna
Date:14. Jūnijs 2011 - 14:30
(Link)
Tu domā, ka BuH gaida lieli nemieri? Vai arī Latvijā? Es domāju, ka nebūs. Pēdējā parakstu vākšana parādīja, ka iedzīvotājiem ir maza interese par valodas diskriminācijām. Tāpēc es domāju, ka ar pilnām tiesībām varam runāt par Latvijas nāciju, kas ietver gan krievus, gan latviešu, gan visus pārējos.
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 16:09
(Link)
heh - līdz tam vēl tālu, kad krievi priekšā stādoties teiks, ka ir latvieši vai latvijāņi vai vatever, kas nav krievi baltkrievi ukraiņi poļi vai kas - un visam pamatā manis nosauktie parametri
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:14. Jūnijs 2011 - 15:35
(Link)
Galīgi garām! Paši latvieši šķeļas savās tradīcijās, kultūrās un dialektos. Es mīlu šo zemi, taču sāku ienīst šo aprobežoto tautu. Ja sāk pietrūkt ēdamā, mēs nemeklējam jaunus iztikas avotus- tā vietā mēs padzenam tālāk no siles vecos un vārgos. Lai paši varētu pieēst pilnu punci. Mēs negribam mācīties un pilnveidoties, bet tā vietā mēs meklējam attaisnojumus un vainīgos savas neveiksmēs. Latvijas valsts šos 20 gadus bija spējīga pastāvēt tikai uz Privatizācijas rēķina- izpārdodot to, kas tika uzcelt pēckara laikā. Kad nauda beidzās vēl 5 gadus izvilkām uz Eirofondu rēķina un Žopa! Šobrīd esam kredītos līdz ausīm un lielākai daļai ir skaidrs ka valsts ir bankrotējusi. Mēs nespēsim atdot parādu. Mēs nespēsim maksāt pensijas. Lai sāktu visu no nulles mēs meklējam vainīgos- krievus. A vot lai par okupāciju maksā kompensāciju! Skuju tev!
K.Ulmannis divreiz izpisa Latviju. Pirmoreiz 1934. gada 15. maijā, kad sagrāba varu, un otrreiz 1940.gada jūnija, kad aicināja nepretoties Sarkanajai armijai. Man būtu daudz patīkamāk, ja latvieši ar ieročiem rokās būtu pretojušies. Tad mēs varētu bļaut par aneksiju, okupāciju un kompensāciju. Bet šobrīd mēs uzvedamies kā palaistuve, kura pēc vētrainas nakts uzdzīves iet uz policiju un klaigā ka viņu ir izvarojuši.
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 16:12
(Link)
O_o kuru veco es kurp esmu aidzinis lai varētu piestumt kuņģi?

un kāds sakars nācijas apzīmējumam ar krieviem, poļiem, ukraiņiem, baltkrieviem etc?


p.s.

par ulmaņiem = ofigeķ, ja ņe vkurse! ;)
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:14. Jūnijs 2011 - 16:57
(Link)
Kāda nācija? Kur tu viņu redzi?
Nācija (no lat. natio cilts, tauta) ir vēsturiski radusies cilvēku kopa. Tās locekļiem piemīt kopības un solidaritātes izjūta. ( No Vikipēdijas)
Cilvēku kopa- tai nav jābūt obligāti vienā valodā runājošai cilvēku grupai. Bet skuju. Nav mums ne kopības ne solidaritātes. Kā gulbis, vēzis un līdaka mēs velkam vezumu katrs uz savu pusi.
Un vakaros vēl spļaujam žulti uz kaimiņiem. ;)
From:[info]eermaniitis
Date:14. Jūnijs 2011 - 17:21
(Link)
jā par tiem dzīvniekiem un žulti bija ļoti interesanti

nav mums kas? dziesmusvētki ir? jurmaļina ir? jāņi mums ir? starijnovijgod ir? oligarhu kapusvētki ir? bej jevrejev gansov ir?

uhtibļa - mums daudz kas ir - vot kad paliks tas viss kopīgs, vai nu arī kaut kas tiks atmests kaut kas nāks klāt, bet kopā, tad būs ;) a ko tu vēlējies - nācija ta vēl jauna
Powered by Sviesta Ciba