kosmonavtovich ([info]kosmonavtovich) rakstīja,
@ 2005-01-31 11:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Svešie
Sestdien noskatījos absolūto klasiku, Svešais. Pirmo daļu ar jauno, talantīgo Riplijas jaunkundzi.
Kā vienmēr ļoti patika, taču radās daži jautājumi:
1. Kāpēc visa kosmonautu komanda ir novākta no Teksasas fermeriem? Tas neskuvies tipiņš beisbolenē un nospeķotajā t-kreklā bija kronis visam. Vienīgais, kurš no tā visa bara izskatījās pēc kosmonauta, beigās izrādās robots. Pieņemamākais skaidrojums, ko mēs kolektīvi izspriedām - ASV lauksaimniecības attīstības programmas ietvaros izsludināta akcija "10 labākie gada fermeri lido kosmosā". Nu vot i vļipļi.
2. Kosmosa kuģa mežonīgie izmēri. Dimensijas tam graustam bija kā nelielai pilsētiņai. Cik esmu lasījis sci-fi, tad, lai nu kas, bet vietas šitajos daiktos vienmēr ir par maz, bet šitajā desmit pasažieru minipilsētā varētu arī kādu motokrosu sarīkot. Visvairāk pārsteidza divi momenti, milzīgā telpa ar 40metrīgajiem griestiem, kas izskatījās pēc baznīcas un tā noliktavas telpa, kur karājās ķedes no griestiem un kurā jau no paša filmas sākuma tecēja ūdens. Nu... tāda kā megaduša izskatījās. Filmas beigās prasījās cīņa ar svešo basketbola zālē.
3. Sarkanā poga. Nu kāpēc vieta, no kuras tiek palaista kuģa pašiznīcināšanās, atrodas septiņu minūšu skrējiena attālumā no glābšanās kuģa? Nu? Kāpēc? Varbūt lai atsijātu skriet nespējīgos? Dabiskā izlase, tjipa? Kto ņeuspel, tot opozdal?
4. Kaķa meklēšanas ainas. Vērtība pati par sevi. Pirmkārt, kad sāk meklēt kaķi, tad absolūti aizmirst par svešo. Otrkārt, lieliskā aina, kurā trīs kosmonauti velk no kastes ārā svešo, tas galu galā izrādās kaķis, bet arī tad tie čuģiki nevar viņu dabūt rokā. Trīs kosmonauti, visuma dzīļu vagotāji, bezbailīgie jaunu pasauļu atklājēji un kapitālistiskā darba pirmrindnieki nevar pa visiem no kastes izvilkt kaķi.
A tā, filma lieliska un ģeniāla, protams.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]capslock
2005-01-31 12:35 (saite)
Labi, labi rūkts :)

(Atbildēt uz šo)


[info]osinsh
2005-01-31 12:47 (saite)
alksni, tu man patiic!

(Atbildēt uz šo)


[info]martcore
2005-01-31 14:24 (saite)
Iet pie sirds, iet pie sirds! Es atceros, ka pirmo daļu skatījos kopā ar fāteri vēl videosalonu laikā un tas pagrabiņš bija tā pārpildīts (Svešie bija totāls sell-outs), ka daļa sēdēja, bet daļa stāvēja kājās aiz viņiewm. Un bija ziema. Un tad nebija popkorna, bet gan semučkas, kuras tika videoseansa laikā intensīvi grauztas, bet čaumalas mestas, kur pagadās. Tad, lūk, izrādījās, ka es seansa laikā, pats to nemanot, esmu piebēris priekšā sēdošajam tipam pilnu ziemas jakas kapuci ar semučku čaumalām. Gribēju ar to pateikt - re, cik graujoša bija filma!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?