Apr. 5th, 2020 @ 06:04 pm (no subject)
Saērcināja Kultūršoka nemākulīgais sižets par Zuzāna miljonu. Jo sevišķi feisbukos uz komentāru "bet VKKF finansējums taču arī nāk no azartspēlēm" atbildot ar "bet tas tikai 2022.g.". Mēs sašutīsim par netīro naudu 2020.g., bet 2022.g. tā vairs nebūs tik netīra, jo attieksies uz visām nozarēm? Vai kā?

Ja kāds domā, ka aizstāvu artwashingu, tad iesaku atcerēties dažas manas publikācijas par šīm tēmām, tostarp asu Z kritiku, ja neatminaties, tad varbūt jums nevajadzētu vispār satraukties par šo tēmu, jo mākslas finansēšanas jautājumi uz jums neattiecas - piezīmēju, jo manā taimlainā skaļākie kultūras naudas tīrības pieprasītāji bija ļaudis, kuri, cik nu man zināms, mākslu nepatērē vispār necik.

Tomēr visvairāk izbesīja žurnālistes vārgi centieni analizēt šo visu kultūrpolitiskā līmenī - tā vietā, lai, piemēram, izjautātu valsts pārstāvjus, kādēļ ilgstoši pieļauta veselas nozares atkarība no privātām investīcijām, tiek pārstāstīts, kādi notikumi vairs nenotiks un pakratīts ar pirkstiņu sliktajiem kultūras darbiniekiem, kuri naudas dēļ gatavi pievērst acis uz naudas atmazgāšanu. Pirmkārt, ļoti daudzi nepiever acis, otrkārt, ja kultūras žurnālistiem tik ļoti sāp naudas nelegālā izcelsme, par to būtu jārunā kultūras pseidoraidījumos vēl pirms Z atsauc finansējumu, citādāk sanāk tāda pati šantāža, kādu piekopj Z - mēs kritizēsim azartspēļu finansējumu tikai tad, ja tas tiks apgriezts.

Labās ziņas ir tādas, ka Z finansējums pēdējā laikā tika piešķirts visnotaļ tizliem projektiem, kuru neīstenošanos drīzāk izjūtu kā atvieglojumu - infantilais Zuzeum, seklais Arterritory, Purvīša balva, Agneses Kleinas izklaides. Žēl par izdevniecību, žēl par mākslas darbu iepirkumiem, žēl par muzeja izstādēm, jo alternatīvu finansējumu avotu nav un nebūs, un knapi izvilkt varēja arī ar Z palīdzību.
[User Picture Icon]
From:[info]heda
Date: April 5th, 2020 - 06:52 pm
(ieraksts)
bargi, bet taisnīgi rūkts
(ieliet vēl)
[User Picture Icon]
From:[info]dardenne
Date: April 5th, 2020 - 08:31 pm
(ieraksts)
Manā topā laikam deputātes Voikas komentārs FB, ka "nauda smird, un tie kas to ilgstoši saņem, zaudē ožu" vai kaut kas tamlīdzīgs. Vienīgais, kas mani atturēja no atbildes komentēšanas (pēc vairākām dziļām izelpām) bija apziņa, ka negribu šo saulaino dienu pavadīt diskutējot ar morālistiem FB. Jo pa manam - tieši pašu deputātu rokās taču visu laiku ir sviras, ar kurām var (nē, es neteikšu " dot vairāk naudas kultūrai"), bet ierobežot šo azartspēļu biznesu ar visu netīro peļņu nu vismaz tā, lai katrā mazpilsētas centrālajā ielā laimētavu nav vairāk kā lielveikalu. Da manis pēc, kaut vai slēgt, ja tiešām tik traki mums ar tām atkarībām. Šajā situācijā moralizēt (Feisbukā, kamon!), ka kāds izmanto tā neētiskā biznesa netīro naudu tomēr ir baigā liekulība.
(ieliet vēl)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]heda
Date: April 5th, 2020 - 09:51 pm
(ieraksts)
Attistībai/Par uzvedības noteikumi taču paredz vientiesības tēlošanu šajā tēmā.
(ieliet vēl)(Parent) (Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]karmena
Date: April 5th, 2020 - 10:12 pm
(ieraksts)
tieši tā
(ieliet vēl)(Parent)
From:(Anonymous)
Date: April 6th, 2020 - 01:10 pm
(ieraksts)
Tagad redzēs kurš ir mākslnieks un kurš nav. Radoša personība turpinās radīt arī bez finansējuma. Naudas kāsēji - sameklēs iespēju kāst citur.
(ieliet vēl)
[User Picture Icon]
From:[info]kants
Date: April 6th, 2020 - 07:48 pm
(ieraksts)
lūdzu, Purvīša balvai arī apzīmējumu :p
(ieliet vēl)