обои - danse macabre (is all you need) [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

danse macabre (is all you need) [24. Jul 2015|09:55]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
paziņu lokā man ir viena dāmīte, ar kuru sen atpakaļ kopā strādāju. viņa bija daiļa, bet viena (tbš bez kopdzīvē pārtapušām ilgstošām attiecībām). latviešu veči viņu besīja, pāris importa eksemplāri arī neattaisnoja garantijas solījumus.
dsclmrs: tas tā, virspusīgs un paviršs vērtējums no malas.
nu vo.
kaut arī vīrieši viņu intersēja. iespējams, pat vairāk nekā citas, kas turpat apkārt maisījās. tēma bija karsta, nenoliedzami, un tiklīdz nāca kāds tur ūdensnesējs vai skursteņslauķis, viņa traucās krāsot svilpi un ierullēt svārkus. tomēr viņas skārlettipa augstajām prasībām nederēja ne viens, ne otrs, ne pilots, ne juvelieris. (agrā rītā viņa paslepen izlavījās no skurseņslauķa mājiņas un žigli bikliem solīšiem tipināja uz tuvāko taksometru pieturu, kautri slēpdama savu krēmkrāsas kleiti, kuru klāja brutālu roku sodrējainie nospiedumi). taksī viņa raudāja par sadirsto dzīvi un velto, vai kā tur bija, un skuma, likdama veltīgi pavadītajiem gadiem grimt viņas lielajās valgajās acīs, kā akās, kurās spoguļojas mēnesnīca.
tad kaut kā pagāja daudzi gadi, kuros ne nieka par viņu nezināju, līdz salīdzinoši nesen sadraudzējāmies kādā sociālā tīklā. izrādās, viņa jau vairākus gadus dejo tango. katrā ziņā tur nebija nevienas citas bildes, kā tikai tādas, kurās viņa redzama savijusies ar kādiem sirmojošiem kungiem, un abi iesnaudušies viens otram uz pleca. tomēr skaidrs, ka iesnaudušies viņi nav, gluži otrādi, izdzīvo dzīvi niansētākajā niansē, gluži kā ieožot parfīmu, kas darīts no saulgriežu naktī ievākta kolibri urīna, vai džemojot uz perlašēzā nozagta o.vailda mata. laicīgā dzīve, tā vien šķiet, ir pārskrējiens no vienas milongas uz otru. turklāt es neatceros viņu ever redzējis baudām eksistenci intensīvāk nekā tagad.
par šito atcerējos tādēļ, ka uz piena terases visi krāsainie krēsliņi šorīt nomainīti ar melniem. izrādās, vakar terase esot bijusi slēgta, un pa to bez apstājas vairāku stundu garumā aizvērtām acīm tango ritmos melanholiski pārvietojušies apskāvušies pārīši. kā teica kolēģe, kas to esot vērojusi no "nemiera", viņi izskatījušies miruši.
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:24. Jūlijs 2015 - 11:13
(Link)
bet tango taču ir tāda enerdžiska deja! kā var izskatīties miris, dejojot tango?

skaists apraksts :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:24. Jūlijs 2015 - 13:29
(Link)
es jau domāju, ka esi nodevies stāstu rakstīšanai!