обои - [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

[20. Jul 2008|01:34]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pirms kādām stundām, kad uz Pantellerias lidostas skrejceļa nupat kā palēkušos lidmašīnu spēji sagrāba un iesāņus parāva Āfrikas smiltis nesošie vēji, šķita, šis ir mirklis - sasvērties un kādās klintīs ar melodisku brīkšķi un košu uguņošanu gūt galu. Tā, lai tam būtu kāda daudznozīmīga, kompozicionāla loma un estētiska vērtība.
Nē, ko es te muldu, vienkārši pa ilgiem laikiem, pametot kādu vietu, man gandrīz savilga acis, un pie visa nebūtu bijis žēl pat te pielikt visam punktu.

Atgriezušies mājās, atvilkām aizvirtņus, salējām augus, pakrāmējām čemodānus, pavakariņojām, līdz pienāca kārta ieslēgt datoru, cita starpā arī lai pārvilktu uz cietņa salā sabildētās bildes. Starp visādām desktopa ikonām iekrita acīs kaupera un griškoveca kopīgi ierakstītais sentimentālais popsas gabals, kas reiz bija tur ieglabāts un šķiet, tieši šo mirkli kādus mēnešus gaidīja. Atcerējos, ko es te pirms kāda laika tā sakarā tiku ierakstījis. Un pat tā, ka nopriecājos, ka es neesmu kļuvis vecs, ka joprojām ir lietas un vietas, kas mani var pirmreizīgi pārsteigt, aizgrābt, pārņemt. Ka ir reizēm atrodami mirkļi, kuros jūtos patiešām laimīgs, un manī joprojām nez kādās neatklātās dzīlēs mitinās dziļas, spēcīgas, maigas jūtas.

[Kā arī krietna deva neiedomājami infantila stulbuma. Jo jau otrajā dienā es patiešām gandrīz dabūju galu. Kādā neizskaidrojamā kārtā (varbūt par mani kāds aizlūdz) izkūlos nosacīti sveikā. Kopumā ņemot, uzturēšanās vēju meitas salā tomēr izvērtās visai asiņaina. Atlikušās brīvdiennieku pietiekami saspringtā plānoto sarīkojumu grafika sadaļas varēju papildināt ar punktu „brūču apkopšana”.

Kritiskais moments pat ir iemūžināts. Jo tieši vēlme tapt digitāli iemūžinātam arī bija visa stulbuma sakne. Kvkznam tiek iespiesta rokās kamera un norādīts virziens, lūk, es nostāšos tur, bet tu, lūdzu, mani nobildē. Lūk, kinskis stāv uz klints, un viļņi skalojas ap potītēm baltās putās. Lūk, viens vilnis izskatās lielāks – tūlīt sanāks skaista bilde, lūk, vilnis spēji plīst un putas gāžas kā no sakratītas pārkarsēta kvasa pudeles, lūk, kinska uz klints vairs nav, viņš bāls plunčājas blakus esošajā līcītī un drūmu skatu pēta delnas un citas ekstremitātes.]

Itāliešu vidū pēc lidmašīnas nosēdināšanas ir pierasts aplaudēt. Pēc tikpat aptuvenas nosēšanās nedēļu atpakaļ aplausi skanēja ne gluži kā vienkārša paraža, bet tā pavisam patiesi, no sirds. Šopēcpusdien, uzņemot ātrumu pa skrejceļu, mana jauniegūtā gravitācija lauzās caur sēdekli un visām lidmašīnas šuvēm atpakaļ, bet aplausi pārmaiņās pēc atskanēja arī tad, kad lidmašīna izlauzās no vēju vērpetēm un iztaisnoja savu gaitu uz Romu.
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:20. Jūlijs 2008 - 09:03
(Link)
oho. es arī paaplaudēšu.
From:[info]zilais007
Date:20. Jūlijs 2008 - 10:34
(Link)
Jauki Tev gājis:) Es tikai ceru, ka foto ar kritisko momentu tiks ierāmēts un nolikts goda vietā - tā teikt, kā piemiņa par spilgtākajiem pārdzīvojumiem:D
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:20. Jūlijs 2008 - 11:20
(Link)
kura tieši sala? gribu zināt precīzi:)
From:[info]kinskis
Date:20. Jūlijs 2008 - 13:05
(Link)
pantelleria, pēdējā sala starp sicīliju un tunisiju. tradicionāli bijusi eiropiešu valdījuumā, taču materiālā kultūra viscaur arābiska. vienreizējs mikslis. cerams drīzumā uzrakstīšu garāku aprakstu, ka'zi ar kaut kur paņems pretī publicēšanai ar visām bildēm.
[User Picture]
From:[info]simamura
Date:20. Jūlijs 2008 - 11:24
(Link)
Kāda mana kolēģe mēdza turp braukt pie kaut kādiem mistiskiem "ģimenes draugiem" un pēc tam cienāja kantori ar brūnu, sveķainu vīnu, kam etiķete rokrakstā
From:[info]kinskis
Date:20. Jūlijs 2008 - 13:06
(Link)
passito pantesco, visdrīzāk tas vīns. bet tie ģimenes draugi iespējami plašā sabiedrisko statusu gammā - sākot no parastiem zemniekiem un zvejniekiem līdz giorgio armani :)