Comments: |
nopietni, arī tajā galā ēd zirņus & kefīru??? [zinu, ka blonds jaut. ;)]
cūkupupas ēd, sēnes pa mežiem lasa, un vēl visu ko jauku dara.
(bet patiesībā - ieraksts visiem lielajiem čempiņiem, itāļu virtuves kritiķiem posveschajetsa)
par tām cūkupupām tu mani pārsteidzi - nesen bija diskusija ar domubiedriem par LV virtuves īpatnībām, kurā tika apgalvots, ka visur citur, izņemot LV, tās pašas c-pupas baro tikai lopiņiem
šķiet, liebritānijā arī reiz parādījās mediju ziņa, ka nabaga latvijas cilvēki dodas mežā meklēt pārtiku (t.i. sēņo), jo neesot ko ēst.
maijā pie romas uz katra perifērā ceļa kampānijas zemnieki no nelielām kravas mašīnām tirgoja milzīgas cūku pupu pākstis, bet tad kādas nedēļas vēlāk sicīlijā (ennā) dabūju tādas restorānā. pavārs pat iznāca paskaidrot recepti. (no kuras gan ne vella neatceros, un neatceros arīdzan, kā viņas tur īsti sicīliski/itāliski saucās)
| From: | str |
Date: | 4. Jūlijs 2008 - 14:54 |
---|
| | | (Link) |
|
ha- cik mēs telavivā atradām gardas žāvētas vai hvz cūku pupas...mmm..kā uzkoda- ekselentas!
Portugālē tās marinētas uzkož pie alus.
Tātad ieraksts ir arī man, jo man principā negaršo ne makaroni, ne picas -ne te, ne tur. (Toties garšo zivis!:)
ma sei veramente brava :) tev mēs pagatavosim brīnišķīgu garneļu krēma risoto, vai arī kādu spinātu krēmzupu pirmajā, otrajā, kā jau teici - un bell'pesce, bet par picērijām lasciale perdere - tās der tikai kā kultūrvēsturisks ekskurss neapoli apmeklējot.
Jā, visu, kas saistīts ar garnelēm, noēdīšu pa tīro, paldies!;) | |