обои - zajelo nedaudz [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

zajelo nedaudz [2. Jul 2008|13:59]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un vēl varētu uztaisīt macelleria tipa iestādījumu pēc Bari redzētā parauga. Piebrauc cylvāks, pieplok pie stenda, izraugās un apmaksā gaļas gabalu, viņam to provizoriski iesaiņo, lai mušas neuzklūp, un tad viņš dodas pie griglias, kur spalvains vecis viņam to gabalu nosvilina atbilstoši preferencēm (ja tu pasaki al sangue – viņš paceļ vienu uzaci, ar zemuzacs aci tā kārttīgi tevi novērtē un tad pasaka ‘bravo/a’). Tad sēžas pie galda un maksā tikai par maizi un copertiem (kuros var ietilpt arī teiksim un mezzolitro di vino - quello nostro).

Bet vēl man ir manas vecvecmātes pavārgrāmata, kuru viņa savā kaligrāfiskajā rokrakstā sarakstījusi, būdama saimniecības vadītāja ķoņu muižā. Lieli landtāga viesi turp braukuši gan medībās, gan gudrot, ko ar piekto gadu iesākt (kad tas vēl īsti nebija sācies) T.i., tad kad kaucmindes tradīcijas vēl nebija sagandējušas latvju ēšanas paradumus.
Tur gan bez vodkas, kas turklāt tiek dzerta no atdzesētas sudraba karotes, cauri netiksi. Ar šāda tipa sarīkojumu varētu pat uz KultMina mērķprogrammu finansējumiem pretendēt. Varbūt kāds zina, vai šnepji vēl Latvijā mājo? Tad varētu arī ēdienkartē pie svaigajām uzkodām iekļaut šnepja sūdu maizīti uz rabarbera lapas.
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Jūlijs 2008 - 14:08
(Link)
man liekas, šnepes jeb slokas vēl ir, bet tām ir uzlikts medīšanas aizliegums.
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 14:21
(Link)
paldies par apgaismošanu. paskatījos internātā - tā arī ir, slokas medīt var tikai ziemā, kad tās aizmukušas uz slitākām zemēm. t.i. latvija noteikti ne.
From:[info]zilais007
Date:2. Jūlijs 2008 - 14:10
(Link)
..man atkal šķiet, ka es uz Tavu iestādījumu došos ar pavārgrāmatu un dzērienu vārdnīcu rokās - tā teikt, lai nesagrābtos kaut ko, ko mans kuņģis nespēj panest..
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 14:22
(Link)
gan jau viss tāpat būs latviski. ja būs..
From:[info]zilais007
Date:2. Jūlijs 2008 - 14:34
(Link)
..nuuu - latviski var pateikt arī "pekinas pīle" un "viltotais zaķis", bet domā, ka man ir kaut mazākā nojausma, kas zem tā visa slēpjas???..
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 14:54
(Link)
jēra ciska ir jēra ciska, klausies. bet vīns būs mājas. un ēdienkartes nebūs. ēdienkartes pasniegšana ir necieņa pret apmeklētāju, savukārt tās paģērēšana un pētīšana - necieņa pret krogus saimnieku.
From:[info]zilais007
Date:2. Jūlijs 2008 - 15:35
(Link)
..labs ir. Cieņas jautājumos kompetenta neesmu, tāpēc nestrīdēšos ar Tevi, lai gan atzīšos, ka brīdī, kad mans gadiem spīdzinātais kuņģis sāk streikot, diez ko patīkami nejūtos. Vairāk ne sevis, bet gan pavāru dēļ. Laikam tāpēc ārpus mājas reti kad atļaujos kaut ko ēst. Diemžēl..