|
[4. Apr 2009|17:42] |
rossini - aperitīvu, kas ir epigoņdarinājums līdzīgi pagatavojamam dzērienam, ko venēcijā dēvē par bellini, gatavo šādi. tirgū pa 1,5 eur nopirktos zemeņu trejus kilogramus (cio'e - 0,50 par kg) pārlasa - smukās ogas novieto deserta vajadzībām, bet tās kuras saspiedušās kārtīgi noskalo, noņem nelāgos segmentus un saber blendertraukā. sablenderē, izvelk no leduskapja pudeli prosecco, to atvāko, tādā prāvākā krūkā vispirms ielej zemeņu biezsulu, pēc tam to atšķaida ar prosecco, līdz konsistence labi dzerama. tad iet laukā uz balkona, skatās, kā līst lietus lielām lāsēm, un iecērt.
veikalos arī tādu var iegādāties,
bet mājās taisītais parasti garšo ievērojami labāk.
+ no tirgus līdzi pārbraukuši gamberoni rossi ed un kilo delle cozze sarde. tās būs vakariņas. |
|
|
Comments: |
Veikalā bija zemenes - negaršīgās, holandes. Ls 3,50/kg, ja nemaldos. Tas ir 5 EUR. :D
šīs bija ļoti labas. sulīgas un smaržīgas un saldas.
tur vēl varēja iegādāties tādu kasti, kurā tipo iekšā bija 5 kg. maksāja 2 eur. kādu stundu pēc tirgus oficiālā slēgšanas laika.
From: | |
Date: | 4. Aprīlis 2009 - 18:59 |
---|
| | | (Link) |
|
eh, kur nu mums, bauriem, zemenes, mēs te par +11 saulītē priecājamies.
vai ta spānijā nesamielojies visādu labumu?
From: | |
Date: | 4. Aprīlis 2009 - 22:23 |
---|
| | | (Link) |
|
samielojos apelsīnus, sadzēros portvīnu :) bet gribas tak turpināt! (no šāda viedokļa priecājos par Tevi - jūlijs labs mēnesis, lai pārceltos, nebūs klimatiskā kultūršoka)
nebūtu jau arī tagad. kultūršoks parasti ir tiem, kuri no ziemeļiem ierodas te - pat peldkostīmus paķēruši un baseinčības. 20 grādi aprīlī nemaina faktu, ka ir fokn aprīlis, tādēļ staigāt tēkreklā, šortos un sandalēs īsti neklājas.
From: | |
Date: | 5. Aprīlis 2009 - 00:28 |
---|
| | | (Link) |
|
nu nezinu, pēc gandrīz 3 nedēļam iekš +24 atbraucot atpakaļ iekš -6, mans organisms šausmās paziņoja visiem smadzeņu centriem, ka labi vis nebūs, un ar histērisku ēstgribu ņēmās uzkrāt rezerves aukstuma pārziemošanai. un es nemaz nerunāju par psiholoģisko nomāktību, kura seko, pēc plaukstošām ābelēm un ķiršiem atgriežoties sniegos un žļergā.
kur to šo bildēji? varbūt sicīlijā? marsalas passito ir viens no slavenākajiem deserta vīniem, bet citādi - sicīlijā auguši augļi vienmēr ir dārgāki, jo skaitās saldāki, gardāki un vērtīgāki.
bildēts Palermo, pirms nedēļas. Smaržoja labi :)
| From: | maga |
Date: | 5. Aprīlis 2009 - 00:21 |
---|
| | | (Link) |
|
shis ir skaists ieraksts liidz nezeeliibai :) | |