|
4. Apr 2009|17:42 |
rossini - aperitīvu, kas ir epigoņdarinājums līdzīgi pagatavojamam dzērienam, ko venēcijā dēvē par bellini, gatavo šādi. tirgū pa 1,5 eur nopirktos zemeņu trejus kilogramus (cio'e - 0,50 par kg) pārlasa - smukās ogas novieto deserta vajadzībām, bet tās kuras saspiedušās kārtīgi noskalo, noņem nelāgos segmentus un saber blendertraukā. sablenderē, izvelk no leduskapja pudeli prosecco, to atvāko, tādā prāvākā krūkā vispirms ielej zemeņu biezsulu, pēc tam to atšķaida ar prosecco, līdz konsistence labi dzerama. tad iet laukā uz balkona, skatās, kā līst lietus lielām lāsēm, un iecērt.
veikalos arī tādu var iegādāties,
bet mājās taisītais parasti garšo ievērojami labāk.
+ no tirgus līdzi pārbraukuši gamberoni rossi ed un kilo delle cozze sarde. tās būs vakariņas. |
|