Comments: |
Starp citu - ja runājam nevis par olām, bet "olām" - vai Itālijā buļļa pauti ir atļauti? Nupat austrietis stāstīja, ka pie viņiem tie pasludināti par neētiskiem, un meklēt tos zinātāji dodas uz konkrētiem restorāniem, kur pautus piedāvā melnajā tirgū
esmu pārliecināts, ka kādos reģionos tie tiek patērēti, būs jāpapēta. bet tā, te ēd gan kuņģi, gan asti, sirdi, tesmeni un visu pārējo, kas kādā formātā pagatavojams, zirga gaļu ieskaitot. un gastronomijā te ar ētiku neviens pārlieku neaizraujas, ciktāl sniedzas mana pieticīgā pieredze.
noskaidroju. restorānos šitos parasti uziet ir grūti, sevišķi ja runa ir par buļļa pautiem. kā lasīju, tie pamatā noēdas pašu lopu turētāju virtuvēs, un ņemot vērā to salīdzinoši niecīgo daudzumu, plašāka gastronomiska disciplīna veikalos vai restorānos nav ieviesusies. piemēram ar auna pautiem ir nedaudz citādi - tie ir viens tradicionāls florenciešu ēdiens un atsevišķi tradīciju resorāni lepojas, ka tādus mēdz pie materiāla pieejamības arī pasniegt apmeklētājiem. ēdienkartē jāskatās pēc "granelli di montone". ņemot vērā lielos aitu ganāmpulkus sardīnijā, pēc jēru kastrēšanas līdzīgas maltītes tiek rīkotas arī turienes lopkopju mājās. pauti tiekot fritēti.
pierādījums tam, ka arī tirgos tie šur tur tomēr sastopami vēl pēc euro ieviešanas. kaut ko tik parastu un ikdienišķu aizliegt, nu nē, tas itāļiem galīgi nav raksturīgi. | |