par šodienu |
[27. Sep 2008|21:40] |
|
|
|
Comments: |
| From: | ld |
Date: | 28. Septembris 2008 - 17:36 |
---|
| | | (Link) |
|
es gatavoju ļoti pieticīgi. no truša, jēra un citiem man ir bail. pārsvarā cūka un vista, reizēm liellops. zivis reizēm. zinu - ļoti pliekani :/ mani ne visai tas apmierina, bet eksperimentēt neuzdrošinos gadijumam ja vienai pēc tam tas viss būs jāapēd :D
šodien vakariņās būs cepeškrāsnī cepta vista ar āboliem un turpat ceptiem kartupeļu daiviņām un burkāniem.
vīni man negaršo, jo tie ir skābi, bet man vairāk patīk drīzāk rūgts nekā skābs.
garšvielas lietoju. svaigais baziliks gan bieži iznīks pirms ir gatavs lietošanai - kaut kā neveicas man ar tā audzēšanu :/
vācu ēdieni man ar nepadodas. Tīringenas tradicionālais hīts ir klōzes ar sarkanajiem kāpostiem un brieža gaļu, kas ir arī mana dārgā feivorits, bet es esmu totāli uz jūs.
vispār gatavošana pēdējos mēnešos man ir sāpīgs jautājums. kā jau minēju vācu ēdieni man nepadodas, bet latviešu ēdieni te neiederas kaut kā. esmu kaut kur pa vidu vai nekur. uzpūteni neviens negrib ēst, pankūkas arī ne, maizes zupu arī ne etc. vienīgais letiņēdiens, kas pie mums ir labā cieņā ir sautējums. varbūt vēl kāds latviskāks salāts - pupiņsalāti vai biešu salāti vai kāpostu-burkānu. tāteikt esmu drusku apmaldījusies kaut gan ceru, ka migla sāk izklīst :) | |