Jan. 21st, 2015 @ 03:28 pm .
Tags: ,

varbūt šogad beidzot izdomāšu, kādu pc gribu. grūtākais saprast, vai iet uz macbook jeb tomēr palikt windows frontē [lenovo]. patiesībā jau esmu izdomājusi, ka otrs variants. man tikai gudri cilvēki stāsta, ka ni, ni, macbooki ir ideālākie radītie verķi, pat neskatoties uz to, ka man datoru vajag pārsvarā priekš darba ar wordiem un nepatīk tas gludais, slidenais alumīnijs un ios/[upd-Mac OS X etc.
Par šo pukstu
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: January 21st, 2015 - 03:43 pm
(Puksts)
kā tu domā dabūt ios uz makbuka?
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 21st, 2015 - 03:44 pm
(Puksts)
nu es pa prasto viņus saucu, zinu, ka macbokam ir maveriks un kā viņu tur vēl, man viņi visi šitā saucas :)
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: January 21st, 2015 - 03:51 pm
(Puksts)
- es neēdu banānus, viņiem baigi grūti serdi izņemt
- banāniem ir serde?
- ai, es viņus visus pa prasto saucu :)

ios ir telefonu un ipadu os. lai arī pēdējos pāris gados ir sākusies kustība osx un ios sapludināšanā, vēl krietnu laiku tu ios uz kompja gribēdama nedabūsi.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 21st, 2015 - 03:54 pm
(Puksts)
nu tad cītīgi atvainojos, ka lasot tekstu un loģiski to interpretējot, radās tāds secinājums, akmans dievs, es tā noteikti nemēģināšu darīt :D
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: January 21st, 2015 - 03:59 pm
(Puksts)
nēnu neviens jau tev neliedz turpināt stāstīt, ka uz makiem griežas ios, taču rēķinies, ka tie, kuri zina atšķirību starp telefonu un datoru, uzskatīs tevi par dīvaini/dumiķi
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 21st, 2015 - 04:03 pm
(Puksts)
man tā kā šķiet, ja es no tā, ka man nepatīk ios, esmu izvilkusi, ka nepatiks arī os (jo kaut kā neizlasu savu tekstu, ka ios griežas uz maka, to sainterpretēji pati), tā jau vairāk mana darīšana, un tā pa lielam, laikam jau vienalga, kā kas uzskatīs :)
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: January 21st, 2015 - 04:15 pm
(Puksts)
nu gan tu nonāc pretrunā. tikko taču pati rakstīji, ka tev "viņi visi šitā saucas". nezināt jau nav kauns, negribēt zināt ir.
var jau būt, ka tie, kuri tevi labi pazīst, spēj "nepatīk x un y" izlasīt kā "nepatīk x un kaut kas pilnīgi cits kā y", bet tas drīzāk ir kompliments viņu telepātijai. man kā parastam garāmgājējam ir redzams tikai tas, ko tu uzraksti.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 21st, 2015 - 04:22 pm
(Puksts)
jāatzīst, ka man šajā gadījumā ir diezgan vienalga, piedod. arī ar diskusiju man tas svarīgums neparādās.
ja garāmgājēja cēlais mērķis bija mani paglābt no tiem, kas mani varētu uzskatīt par dumiķi, updeitoju ierakstu un paldies par rūpēm, kā jau teicu. ja vnk piekasīties un mani izmācīt, un nav nekā interesantāka, ko darīt, sorry, nav tik interesants temats, lai es te tagad domātu, kāda nu pretruna vai vatever kas sanāca.
tad labāk par puķēm :) kamēlijai pat viens pumpurs palicis, sēžot uz vēsākas palodzes, so it works.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: January 21st, 2015 - 04:32 pm
(Puksts)
skaidrs, tad tomēr negribi zināt, ka dators no telefona tomēr ar kaut ko atšķiras :) ok, tava darīšana. atvaino, ka gribēju tavu feilu glābt.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 21st, 2015 - 04:39 pm
(Puksts)
vai tiešām radās iespaids, ka es to nezinu? :) zinu, zinu, nesatraucies. es gana labi zinu i to, ar ko atšķiras, i to, kas ir ram, fhd, ips un i-5 :) mani tikai ne īsti satrauc tas tā sauktais feils un tur gan neko nepadarīs.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 23rd, 2015 - 07:22 pm
(Puksts)
Ja iedziļinās filizofiski. Neviena Os ne ar ko neatšķiras, kur nu vēl telefona. Nekas radikāls nav kopš DOS laikiem ;) Faks ir tāds MacX un IOs ir viena un tā pati ekosistēma.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 21st, 2015 - 04:07 pm
(Puksts)
bet paldies par rūpēm :)
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 23rd, 2015 - 07:20 pm
(Puksts)
Win dara to pašu, sapludina ;) Atradi kur piesieties parastajam mirsīgajam. šajā gadījumā Ios tika lietots domas apzīmešanai, vides! Par mac os attīstību var ilgi runāt. Fakts ir tāds Morph OS ir ātrāks, un Amiga OS bija vislabākais OS uz Power PC mikroprocesoru bāzes, Mac Os atstājis vispār abas pozīcijas. ātrumu un ērtumu ;)
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 23rd, 2015 - 07:15 pm
(Puksts)
Palietoto mac wordam un epastam. Ios ir labākais. Wor uz mac nearko neatšķiras, identisks. Nesaprotu kā var lietot ikdienās ko citu. Netam normāli var lietot tik linux vai ios, win neder nekam parastajam lietotājam. Aluminijs ir auksts. Ja nauda atļauj abolzīmi var iznīcināt un korpusu kaut adītā/vinila zeķē ielikt vai koka korpusu izveidot! http://uncovermac.com/ Esmu ar visām par. Mac trūkums ir datorspēles. Tāds pašas konfigurācijas PC NAV lētāks. PC der darbam ierīcēm un datorspēlēm. Citādi ikdienai un net tas ir sliktāks. MAC strāvas barošanas vads ir labākais kāds ir redzēts, nevienam PC ražotājam pat tuvu nestāv. Pierast pie Os ir gaumes jautājums. Es ikdienā lietoju visu, man vienalga.
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 24th, 2015 - 09:25 pm
(Puksts)
nu jā, un galvenais ir nets + darbam, tātad dokumenti visādi. bet tāpat man mac nepatīk tā failu kārtošana un finder un kkas vēl tur bija.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 24th, 2015 - 11:54 pm
(Puksts)
Ir, ir dīvaini pēc win. Manuprāt tu esi vecās domāšanas cilvēks, tāpē grūti :) Tomēr tas ir tāpat kā ar valodu mācīšanos vienā brīdī tu vienkārši plūstoši saproti. P.S. es joprojām putrojos ar swipe funkcijām visādās planšetēs, ar divpirkstu, vienpirkstu kombinācījām un tā. Mani apgrūtina, jo es zinu kā var visur un atceros kas nāk pirmais prātā.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 23rd, 2015 - 07:27 pm
(Puksts)
lenevo pedējie modeļi ir draņķis. Nezinu, ko kā būvē. Darbā pagašgad 3 norakstīju Lenevo. No 10 datoriem ;)
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 23rd, 2015 - 07:34 pm
(Puksts)
Sanāk pastrādāt ikdienā ar dejebkādu firmu ražojumiem. Vai man dieniņās, kādas tik drazas netiek ražotas. Win datoram ir jāsaprot ko darīs un dizainam/iekšām jaatbilst tam mērķim. Ja man atnāk Vj ar Hp datoru par 200 euro kuram pat vga adapteris nav ar skruvēm, un prasa hdmi kabeli, kurš maksā vairāk kā viņa dators ar tekstiem HD vajag un VGA to nedod :D jeb neko citu kā 1920x1080 patiesībā negrib :D Nav koment tāds ir vidējais profesionālais lietotājs, datoristi lielākoties ir tieši tādi paši lohi, kas masturbē savā vidē, diskutē par muļķigiem jautējumiem nevis izmanto PC kā instrumentu.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 23rd, 2015 - 07:44 pm
(Puksts)
Nets + word mājas lietotājs. Es vispār brīnos, ja nav naudas kāpēc tiek tērēts vairāk par 100-150 euro. Manuprāt ļoti labs budžets uz gadiem 3-5, pats mēnesī var sarēķināt cik lai darītu šis darbības un neiespringti par to kar ar alu noliets laptops :D dzīvē ir pārāk daudz lietu ko pirkt, lai to tērētu par telefoniem, pc un citiem krapdzelžiem. Tie visi ir tikai instrumenti. Bet nu mums ierasts ar 700 euro algu nopirkt pa 700 euro telefonu :D Muļķa cilvēki!
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 24th, 2015 - 09:24 pm
(Puksts)
a man gribās labu verķi, kurš pacieš visus manus 50 atvērtos tabus katrā pārlūkā un nemaz nekur neķeras, darot niekus ikdienā :) skatos uz http://www.notebooki.lv/index.php/thinkpad-t440s-i5-fhd bet nu man atkal un atkal kāds saka, ka mac ir štelle.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 24th, 2015 - 11:51 pm
(Puksts)
ķeršanās :) Kā teica Karmaks, ja viņi DOS laikos tā strādātu kā mūsdienās :D A ja nopietni. Nekas neķerās jau pa 200 euro. Uz iphone 5 ar 4g vis verās acumirklī. Pats tagad rakstu uz kaut kāda galdatora ko pirku pirms pusotra gada pa 200 euro ar ne i3 procesoru bet uz pusi lētāko AMD Athlon, lai dzenātu spēles, ko ar dara. Puse no datora cenas bija videokarte, kura ir zelts :D Labi ar pirku klaviaturu +30 euro ko var mazgāt un skalot dušā, kuru jau 2vreiz ar aplēju ar vīnu.
MAC trumpis ir tas ka nav jāveic apkope, pat mēnešiem netaisot shut down tas strādā. MAC trumpis ir pārdomātas lietas. Citādi, šon kliants nemaksās[varbūt pat pakāsts], dēļ viena updeita uz ipad, kā dēļ negāja visa sistēma sajūgta ar mac. Aizgulējos, pirmkārt, celties 5:40 ir nogalinoši ja pirmstam ir bijusi 26 h darbadiena un pusotru stundu nevarēju palaist.
Tava izvēle priekš portatīvā un mājas ir visai, sālīta un dīvaina. Zinot tava algu, cik tā 500-600 Ls robežās biki neadekvāts, turklāt bezjēdzīgs pirkums, kam pat nav dizainiska vērtība. Tas mans viedoklis. Katrā ziņā es neatvēzētos uz portatīvo pa 1300 euro, kaut pašam ir MAC, kuru es tāpat nepirku pa veikala cenu, bet pusgadu lietotu, par puscenu. Visticamāk ka izbeigsies 2-3 gadi vai pat 4 pirkšu atkal MAC. Jo galvenā vērtība, atver un lasi ziņas, lieto ko esi lietojis. Tas darbojas un 0 apkopes! Galda datoram gaidu win 10, jo ir laiks pāristalēt :D
[User Picture Icon]
From:[info]kini
Date: January 25th, 2015 - 07:43 pm
(Puksts)
Redz, ja visa darbošanās darbā ir uz win, tad slinkums pēc tam mājās turpinot, pārnesties uz otru sistēmu un ierastās automātiskās darbības 'aizvietot'. Protams, smadzenēm gan jau veselīgi :). Un netā tam pc summa lielāka kā realitātē, kur piedāvā par 1100, pie tam nav tik švaki man ar to algu, kā domā ;) Datora dizainiskā vērtība.. kāda tur vērtība, man pa lielam vajag, lai lietotu, nevis lai smuki izskatītos un melns kantains klucis man pat čuķ labāk kā mac, ne es kāds radošais, kam kafenē pr jātaisa, nekā. Jebšu man vnk tik ilgi stāsta, ka mac ir labākais, ka jau zb kā suga :D Kādas tad baigās apkopes win? Staipu šobrīd darba pc, dell kkāds. Ok, ja 3 dienas nerestartē, viņš īsti jēdzīgs vairs nav, bet tā jau it kā iet. Čuķ gan sūdīgi uztaisīts [plastmasā spraugas vai tml].
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 27th, 2015 - 01:22 am
(Puksts)
Manuprāt dizainam ir nozīme, ja var atļauties. Apkārt vajag lietas, kas priecē. Vienalga vai tā dakša, glāze, kurpe vai dators. Dizains manuprāt ir izšķirošais kāpēc kaut ko iegādāties un pārmaksāt :) Algu pieminēji, jo tam ir visai tieš sakars ar rocību par ko, cik daudz tu vari pārmaksāt. Katrā ziņā man nav skaidrs kāpēc ir vēlme pirkt staipamdatoru par +1000 euro. Nav nekāda racionāla pamata. Kā tu pati mini tev vienalga, tomēr tu esi gatava nekam izmest summu, kas ir neadekvāta šim mērķim. Tātad tu neizvēlies racionāli, bet tavu izvēli nosaka citi principi. Par to arī stāsts ;) Dators jauns lenevo 300-400 euro robežās ir daudz par daudz tehniskos parametros word un internetam :) ja vien tu nespied uz svaru un arī tad var iekļauties šaj budžetā. Es protams vulgarizēju. 400 euro un 1000 euro Lenovo dizianiski būs gaužām līdzīgi, ja vien neizvēlēsies kaut ko specifisku. tātad, kas ir tas par ko tu maksā 600 euro. Es saprotu ir cilvēki, kas grib kaut kādu iemeslu dēļ kaut kādus tehniskos parametrus tāpē ar maksā, savukārt tas arī ir iracionāli bieži vien. Savukārt starpība [600 euro] ir summa, kuru var notriek 101 veidā. Aizbraukt kaut kur uz siltām zemēm, nopirkt velosipēdu.. tu nosauc tik, galu galā nodzert 1 naktī ar šiku. Lenovo strapcitu kantains klucis ir dizains, viņš izskatās labi. Tas melnais klucis ir kā darba uzvalks. Principā ar viņu ar PR taisa ;) Ar apkopi es te domāju, iedod sīkajam paspēlēt spēlītes un pēc tam plēst matus, pats atvērt kaut ko netā un tā tālāk. Linux, arī Mac tur vnk just works. Win kaut kādi updeiti, kaut kādi murgi. Katru gadu pamanos kādam datoram dabūt kaut ko, ka nomainās visi meklētāji pārlūkprogrammā, uzinstallējušies visādi app kurus pats tu neesi licis. Kāpēc vispār jālieto kaut kādi vīrusu meklētāji, visādi skriptu bloķētāji. Tā nekā tāda nav uz MAC. Linux ir lietotājam nedraudzīgāks, mazāka pēc tam izvēles brīvība saistībā ar programmām.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 27th, 2015 - 01:40 am
(Puksts)
Nepieminēju chrome os izstrādājumus. Tie ir atraktīvi no lietošanas ērtuma, ja lieto tik netu. Tomēr ak vai apgraizīti, tomēr kā Os tā ir problem free.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 27th, 2015 - 01:53 am
(Puksts)
Un jā cena :) Pa 200 euro tu dabū jaunu lidojošu datoru, kur sedēt FB, lietot Spotify, rakstīt Word. Nav jārūpējās par datiem, satraucies tik par neta pieslēgumu. Turklāt, ja gribi zīmēties LV tad vari ar šito brīnumu iepirkt, jo eksotika :) Kāpēc pieminu, jo palielam tā ir nākotne mājas lietotājam un uz ko Win arī iet. Jaunais Win 10 unificēts hibrīd os, Office on line, Office 365. Vidējais cilvēkos neko nedara uz tiem datoriem. Pats lētākais kompis ir superjaudīgs, lai nodrošinātu komunikāciju un pierakstus, bildīšu aplūkošanu. Tas tā par racionālo domāšanu :P
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: January 27th, 2015 - 01:32 am
(Puksts)
Kaut kādi boot time ir pilnīgs bulšits datora iegādei tas nav aktuāli vairs sen. drīzāk aktuāli ir skārienjūtīgais paliknis laptopam un tā lietošanas ērtums, patīkams pēc taustes, svars un tā. Jā ja grib kādu portu X, grib kādu videokarti X tad var skatīties pēc parametriem. Tik tur atkal, kas notiek, kad tā videokarte X darbojās un kā dators silst, atbirst lielākā daļa ikdienas ērtumam. Tā ar to datoru izvēli.