kihelkonna - matemātika mums un viņiem [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

matemātika mums un viņiem [2. Jan 2017|13:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Janvāris 2017 - 15:54
(Link)
tad ar tevi būtu švaki! es arī mēdzu lietas skatīties pa diegonāli un interesēties par uzdevumu tikai tiktāl, cik tas ir interesants manai loģiskajai domāšanai. un jā, trešklasnieka pārbaudes darbā es nedabūtu 10.

un jā, nokāršanās uz to pierakstu man likās pilnīgi lieka, bet es nemācēju to noformulēt. tā ir, ka, ja cilvēks prot rēķināt galvā, tad viņam šis paņēmiens neko nedod, jo viņš jau ātrāk ar saviem paņēmieniem sarēķina. tādā gadījumā tas gan arī neko sliktu neizdara, jo neviens i netaisās šādu ērmotu paņēmienu reāli pielietot.

skolotājus diez vai var vainot. šī ir sākumskola, kur katrs skolotājs pasniedz visus priekšmetus, un neviens nespecializējas. viņiem ir mācību programma un grāmatas, kuru uzdevumi jāpilda.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:2. Janvāris 2017 - 16:23
(Link)
iedzen nepatiku pret matemātiku.

Ka nespecializējas... tas labi. Bet to risku 'matmātika skolā nepadevās' tiešām palielina :/
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Janvāris 2017 - 16:32
(Link)
cik es redzu bērnus, kas nav sākuši pirmo klasi ar zināmu zināšanu rezervi, viņiem kaut kā grūti iet. it kā - kaut gan kas tur īpašs, to visu mierīgi un ātri varētu apgūt, nemāca tur neko šausmīgi sarežģītu un viss tiek ilgi muļļāts, un bērni arī pilnīgi saprātīgi. bet skolā kaut kā maz māca, daudz atprasa. cilvēks vēl nav apguvis, kad viņam jau prasa. tā vien liekas - ja viņš nedabū ārēju palīdzību, tad skola ir nevis izglītošanas, bet atprasīšanas iestāde. un, piemēram, ja kāds mājās ar vecākiem nav apguvis pulksteni, tad skolā viņš tikai ik pa laikam par to dabū sliktu atzīmi, bet tā arī vēl 3. klasē dzīvo pulksteni lāgā nepazīdams.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:2. Janvāris 2017 - 19:23
(Link)
+ daudz, visam pāri galopā un nākamā dienā kontroldarbs :)

ne par matemātiku - visīpatnākā šī situācija ir vēsturē, jo ja nemaldos no 6. - 9. klasei tiek aulēkšiem izskriets cauri visai Pasaules un Latvijas vēsturei no akmens laikmeta līdz mūsdienām (pie kam nesaistīti, jo katrai vēsturei sava programma), lai par to pašu pēc tam skrējienu atkārtotu vēlreiz posmā 10. - 12. klase.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:11. Jūnijs 2020 - 15:35
(Link)
Lūk! Bet es pamanu, ka tas nav tikai pamatskolās, principā skolas un pat universitātes uz šito brauc cauri. Ka tikai “nepasniegt uz šķīvīša jau gatavu”, bet rezultātā vispār tikai olu, malku un pannu iedod. Labi, ja ne vēl vistu un koku.