kihelkonna - fāstburkāns [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

fāstburkāns [12. Dec 2015|11:06]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

bet tā saldētā vīna sakarā es gribēju piebilst - ja jūs gadījumā nezināt, ko darīt ar burkānu sulas spiešanas pārpalikumiem, tad es zinu.

no tiem pārpalikumiem taisa frikadeles lieluma vai lielākas bumbiņas. saliek uz kādas plātes (es lietoju lielo puķpodu paliktni) un ieliek saldētavā. nākamajā dienā šie ir sasaluši, tad var sabāzt maisā.

ja gribas ķēpāties, var tos burkānus sastūķēt arī ledus gabaliņu saldējamā formā.

un tad - tiklīdz jātaisa zupa vai sautējums, nobeigumā izvelk vienu tādu fāstburkānu no maisa un iemet katlā. tas ir ne tikai ātri; burkāns ir sasmalcināts tik mazos gabaliņos, ka pat burkānnīdēji neko neiebilst, un ziņo par ļoti gardu zupu.

no vienas sulu spiešanas reizes pietiek vairākām nedēļām. kad man beigsies, būs steigšus jāspiež sula un jātaisa pļeckiņas, jo doma par atsevišķa burkāna tīrīšanu un smalcināšanu priekš katra atsevišķa ēdiena šķiet kaitinoša.

to izgudroju es pati! bet droši vien internets ir pilns ar šo izgudrojumu.

upd
ieguglēju. tieši šādas frikadeles nepiedāvā. bet ir ļaudis, kas leduskubiņu formās sasaldē burkānu sulu, un lieto smūtijos. man domāt, tad jau var tajās formiņās sasaldēt biezumus kopā ar sulu, un tā sastrādāt krietnu daļu ražas.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:12. Decembris 2015 - 13:22
(Link)
Man vienmēr ir likušies ļoti dīvaini, ka cilvēki kaut kā mēģina izmantot burkānu izspaidas. Bet varbūt viņiem ir ļoti slikta sulu spiede. Vismaz tas, kas man paliek pāri no burkāniem, drīzāk garšo pēc salmiem, nekā kaut kā pārtikā izmantojama.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Decembris 2015 - 13:24
(Link)
man ir vismaz 10 gadus veca spiede, izspaidas ir pilnīgi ēdamas!
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:12. Decembris 2015 - 14:58
(Link)
tad ar to arī jāsāk - "nopērciet latgalītē žuravinku... "
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Decembris 2015 - 17:28
(Link)
man ir pilnīgi cēls brauns. bet žuravinka, ja kas, ražo tādu lieliski produktu kā upeņu kakas. kad taisa upeņu sulu, tur pa apakšu nāk ārā tāda kaka, kuru vajag uz plīts izžāvēt, un par to labākas tējas nav.
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:12. Decembris 2015 - 23:33
(Link)
jā man ar kā lavenderai - no suluspiedes laukā izbirst (taisni tā - izbirst) sausas čagas, kas garšo (labākajā gadījumā) kā skaidas - tur no burkāna nekā vairs nav :/
-
bet ideja ļoti laba - jāpaņem nākotnei, iespējams citiem produktiem un tā. ;)