kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

fāstburkāns 12. Dec 2015|11:06

kihelkonna
bet tā saldētā vīna sakarā es gribēju piebilst - ja jūs gadījumā nezināt, ko darīt ar burkānu sulas spiešanas pārpalikumiem, tad es zinu.

no tiem pārpalikumiem taisa frikadeles lieluma vai lielākas bumbiņas. saliek uz kādas plātes (es lietoju lielo puķpodu paliktni) un ieliek saldētavā. nākamajā dienā šie ir sasaluši, tad var sabāzt maisā.

ja gribas ķēpāties, var tos burkānus sastūķēt arī ledus gabaliņu saldējamā formā.

un tad - tiklīdz jātaisa zupa vai sautējums, nobeigumā izvelk vienu tādu fāstburkānu no maisa un iemet katlā. tas ir ne tikai ātri; burkāns ir sasmalcināts tik mazos gabaliņos, ka pat burkānnīdēji neko neiebilst, un ziņo par ļoti gardu zupu.

no vienas sulu spiešanas reizes pietiek vairākām nedēļām. kad man beigsies, būs steigšus jāspiež sula un jātaisa pļeckiņas, jo doma par atsevišķa burkāna tīrīšanu un smalcināšanu priekš katra atsevišķa ēdiena šķiet kaitinoša.

to izgudroju es pati! bet droši vien internets ir pilns ar šo izgudrojumu.

upd
ieguglēju. tieši šādas frikadeles nepiedāvā. bet ir ļaudis, kas leduskubiņu formās sasaldē burkānu sulu, un lieto smūtijos. man domāt, tad jau var tajās formiņās sasaldēt biezumus kopā ar sulu, un tā sastrādāt krietnu daļu ražas.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: