kihelkonna - [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[18. Maijs 2014|10:27]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]


bezmiegs. iepriekseejaas naktis modos divos, vakar nevareju aizmigt lidz diviem. panemu lasiit meiteni a puuka tetovejumu.

palaatas biedrenes loti labi veselojas. to, kas dabuuja ar korki, jau palaida maajaas - bet vinai bus jaarstejas vel tris menesus. vinas vietaa meitene no mazpilseetas, kaut kas ar kontaktleecu, vina ieradaas ar vienu aiztaisiitu aci. vakar vina teica, ka nez vai no zaaleem vai no labaa organisma, bet viss loti atri uzlabojas. otrai biedrenei arii samazinaas tuuska, arii tajaas dienaas, kad tuuskas zaales netiek dotas.

man ir plaans. un vispaar domaaju. pirms cetriem gadiem es te vaimanaaju par saaposu muguru. konkreeti apsaldeeju nervu. arsti ieteica sinepju plaksterus, fastumgeelu un kaut kadus impulsus, uniedeva bildiiti, kaa vajag un kaa nevajag lociities.nekas no vinu ieteiktaa neliidzeeja ne tik cikmelns aiz naga. no osteopaata arii nebija labuma. saa vai taa, gadu vai divus man bija stipri slikti ar muguru, it iipasi saakumaa, kad nevareeju piecelties, un tad vel paris gadus veelaak, kad dabuuju klaat kaut ko, kas aciimredzami bija isiass. nu, tur muskulis nospiez garo kaajas nervu, pilns komplekts.

apskatiiusies, ka man visapkaart ir loti daudz cilveeku ar saaposaam muguraam, kuras turklaat paliek aizvien saaposaakas neatkariigi no aarsteesanas (manas lauku kaiminienes vienkaarsi ienem pretsaapju liidzeklus pirms stradasanas daarzaa) saaku pamazaamz pati ko mekleet. joga neliidzeeja. cigun, kuru labi paarzinu (vairakus gadus gaju uz nodarbibam) arii nee. visaadi citi vingrojumi ariinee. pamazaam uzraku intrrnetaa muguras saapJu psichologiskos aspektus un emocionaalaas briviibas tehniku, un jaa, te kaut kas paliidzeeja. ne sajaa, bet aizpagaajusajaa ziemaa nopietni pieversos eft unpatiesaam izrsteju sevi lielaa meeraa. mugura vairs praktiski nesaap, isiass arii nav.

palikusas tikai divas lietas. dazaas poziicijaassaap kreisais plecs. sakumaa saapeeja abi pleci. tad viens, bet taa, ka ja kaads mani peeksni paraava aiz kreisaasrokas, bija jaakliedz. tagad ir taa, ka ja es lieku mugursomu saakot no labaas puses, tad kreiso roku nevar iedabuut lencee. bet taa ir stipri labi, es pat varu rokasaiz muguras savienot, vienu no augsas un otru no apaksas.

otra lieta ir kreisaa kaaja. kad kaut kur aatri un ilgi eju, kreisaa peeda zaudee lokanumu un sitas pret zemi kaa plezna. ja pelieku uzmaniibu, varu to peedu lociit. taadu gaitu savulaik ieveeroju kara veteraaniem. taa kaa diezgan tipiski pie isiasa.
hipoteeze taada. jaa, es tiesaam nosaldeeju muguru. jaa, es tiesaam dabuuju isiasu no taa untaa. bet iespejams, ka tur pa starpu sajos gados ir naakusi arii ms simptomi. tie buutu tie, par kuriem esbriiniijos, ka ar viniem ir gruuti tikt galaa, bet vispaar var. kameer es peern citigi nodarbojos ar eft, slimiiba nenaaca klaat. soziem es to vairs nedariiju, turklat stresoju par dazaam lietaam, un slimiiba klaat.

nu un taalaak buutu passaprotami uztureet agrako reziimu. 40 minuutes dienaa ar eft. ir aprakstiti pietiekami daudzi gadiijumi, kur eft loti uzlabo situaaciju, un sis vareetu buut no tiem.
Linkir doma

Comments:
From:[info]sii
Date:18. Maijs 2014 - 11:38
(Link)
Mjā, kamēr aizlasījos līdz ms pieminēšanai, arī paspēju nodomāt, ka tikpat labi tie varēja būt arī saistīti ar ms - tur jau jūra visādu simptomu. Bet tu veseļojies!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:18. Maijs 2014 - 11:59
(Link)
cik pazīstami viss, kas attiecas uz muguru un pleciem. 100 %. un tiešām nekas nelīdz - nekādas fizioterapijas, vingrojumi, masāžas. man laiku pa laikam kāda no sāpēm pierimst pati no sevis - par to tad esmu laimīga, bija periods ar muguru, kad tiešām nespēju piecelties no krēsla, piecelties no guļus stāvokļa, izkāpt no mašīnas, gultā pagrozīties. bija arī išiāss. vienā jaukā dienā viss pazuda. pēc kādiem gadiem atkal atgriežas -stiprāk vai vājāk. ar pleciem tas pats. bija periods, kad tieši tevis aprakstītajā veidā sāpēja viens plecs, tad otrs, angliski to saucot par "frozen shoulder" un patiesībā īsti neesot skaidrs, kāpēc tas sākas un... kāpēc pēc tam pats izzūd. sāpēja atkal jau vairākus gadus, tad vairākus gadus nesāpēja. tagad sāp atkal. sākās ar labo plecu, bet tas, kādu mēnesi padomājis, pārstāja sāpēt un uzreiz sāpe pārmetās uz kreiso plecu. nu jau drīz būs gads, sāpes vienu laiku bija ārkārtīgi akūtas, tagad mazliet maigākas, vismaz varu mēteli uzvilkt bez palīdzības. akūtajā periodā nevarēju - ja vilku papriekš labo roku,kā pierasts (sāp kreisais). nevaru atbalstīties uz elkoņa. nevaru gulēt uz tā sāna. nevaru normāli pagrozīties gultā. nevaru normāli nomazgāt sev muguru, jo labo roku aiz muguras varu pacelt knapi jostas augstumā. biju ar to plecu slaveniem dakteriem slavenajā ORTO, konstatēja tur kaut kādu locītavas somiņas iekaisumu - bet no kā tas - neviens nevar pateikt. iztērēju lielu naudu par blokādi, 2 reizes - tas nu gan noņemšot kā ar roku - nelīdzēja nemaz. izgāju 2 veida terapijas, gāju vingrot pie fizioterapeita - nekādu izmaiņu. vienkārši samierinos, ka mans skelets dzīvo savu dzīvi un laikam noveco ātrāk par mani. gāžas kopā. ā, un tad jau vēl bija kakla diska trūce, paralizēta labā roka apmēram uz pusgadu. palīdzēja adatu terapija (vēl nepieminēju pēdu kauliņus, vallux kā tur viņu, deformētās pēdas,bet tas cits stāsts.)
un vēl - vāja muskulatūra, kas neuztrennējas. jaunībā gan biju akadēmiskā airētāja un neganti spēcīga. bet tas muskuļu spēks zūd, kāman liekas, nepamatoti. jo pat peridos, kad es cītīgi vingroju, konkrēti - lielu muskulatūra paliek ļoti vāja. man taisīja galvas mr pirms 6 gadiem, pirms tās kakla diska trūces, gad nevarēja saprast, no kā manas sūdzības, ka "galvātuņķis". Nu, tagad pārlasīju - arī ir kaut kādi perēkļi, bet itkā ne tie mielo... kā tur viņus, ne tie, kas norāda uz ms. kaut kādi citi. un vēl dažas citas lietas, kas izklausās vienkārši biedējoši. toreiz ģimenes ārsts apskatīja un atmeta ar roku, sak- viss normāli. tagad tomēr domāju ar to disku aziet pie kāda laba neirologa, tikai nezinu, kur vērsties, jo tā rādās, ka viņiem diezgan atšķiras specializācijas. un kurš tiešām būtu labs. jo bez visa šitā man periodiski naktīs ir arī baigie gļuki ar galvu, būs grūti pastāstīt: tā ka tu - tankš! - mosties ar miršanas sajūtu (tā ir briesmīga), tad atjēdzies un, teiksim, visa viena roka ir notirpusi. šis arī - ir peridodi, kad atkārtojas bieži, tā ka bail iet gulēt, un ir periodi, kad it kā pazūd (tfu, tfu, tfu, sen nav bijis)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:18. Maijs 2014 - 12:15
(Link)
izklausaas tiesaam pec riska grupas. vai uzskati sevi par neirotikji?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:18. Maijs 2014 - 12:19
(Link)
noteikti
[User Picture]
From:[info]str
Date:18. Maijs 2014 - 14:11
(Link)
beigās anekdotei , ka viss no nerviem - taisnība...
mani grūti savienot ar režīmu, un laikam jāiesāk ar kādu no tehnikam, lai es spētu atcerēties to darīt.
bet es patrenēšos ( galvassāpēm - izdzēru kursu ar stiprām zālēm) bet tas līdzēja - nedēļām divām:(((
[User Picture]
From:[info]ld
Date:19. Maijs 2014 - 13:12
(Link)
kas ir etf?
[User Picture]
From:[info]str
Date:19. Maijs 2014 - 13:35
(Link)
[User Picture]
From:[info]ld
Date:19. Maijs 2014 - 13:41
(Link)
paldies