kihelkonna - mazmurkšķis un bērnudārzs [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķis un bērnudārzs [4. Sep 2013|09:19]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

šodien mazmurkšķim (6.2) pēdējā bērnu dārza diena. ņemam ārā. visu laiku domājām, ka bd varēs apvienot ar skoliņas nodarbībām, bet tad padomāju, ka vienkāršāk būtu uz to bd vairs nevest; turēt vietu nenoskārstai vaidzībai arī vairs nav vajadzīgs. sabīdījām resursus citādāk, iesaistījām ōmiņu, vien laulenis teica, lai nogaidām ar bd vietas atteikšanu - ja nu mm tajā skoliņā nepatiks. skoliņas nodarbības sākas tikai rīt.

kur nu nepatiks skoliņā, ja pērn viss patika. tomēr piekāpos un negāju pie bd vadītājas jau pirmdien. mm priekšlaicīgi neteicām par lēmumu atteikt dārziņu, ja patiks skoliņā. lai iztur šo nedēļu.

nu un tagad skatāmies, kā mm cieš. mēs zinām, ka risinājums būs drīz, tāpēc varam bez īpašas emocionālas iesaistīšanās skatīties uz sava bērna ciešanām. viņai šai septembrī jāiztur tikai trīs dienas līdz pusdienām, 4 stundas dienā. viņa ne tikai raud, bet saka, ka negrib, lai pienāk nākamā diena. un tamlīdzīgi.

vot ķebe laimīgās bērnības saglabāšanas iestādījums.

šorīt izstāstīju mm, ka viņai vairs nekad dzīvē nebūs uz dārziņu jāiet.

mazzaķis (3.7) savukārt saka, ka viņam ļoti nepatīk tāda skoliņa, un viņš labāk ies uz bērnu dārzu. iet arī. ja viņš slikti uzvedas, ļoti efektīvi ir piedraudēt ar skoliņu (labi, vairāk tā nedarīšu). katrā ziņā ja viņš no rīta pārāk ilgi kasās, tad var pateikt, ka tie, kas neiet uz bērnu dārzu, iet uz skoliņu, un tad viņš fiksi ģērbjas.

protams, ja dārziņā katru dienu būtu tā audzinātāja, kas tur ir tikai vienu dienu nedēļā, man nevajadzētu ņemties ne ar to skolu, ne arī izņemt bērnu no dārziņa. bet nu kā ir, tā ir.
Linkir doma

Comments:
From:[info]ninona
Date:4. Septembris 2013 - 09:55
(Link)
Tas ir ideāli, ja izdodas atrast un realizēt katram bērnam visatbilstošāko izglītības modeli.
M kopumā BD patīk, patīk nodarbības (kuru šonedēļ vēl nav). Šorīt mudinādama viņu celties, lai ietu uz BD, teicu, ka šodien būs mīļākā audzinātāja, bet saņēmu pārsteidzošu reakciju - Āāā, matemātika! Fuj, negribu!
Mēs ar vīru izbijuši matemātiksolimpiādieši, mums matemātika šķiet aizraujoša, bet M nespēj pat pie 2 pieskaitīt 1, vai iegaumēt, ka rokai ir 5 pirksti... Un viss, ko varu ir censties turēt viņu pa gabalu no matemātikas, lai neiedzītu jau radušos FUJ...
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:4. Septembris 2013 - 10:02
(Link)
tev labs skatījums uz lietām :) un jā, mm ir paveicies, ka man ir laiks un iespējas, jo viņa tiešām ir tāda nu specifiska.
From:[info]ninona
Date:4. Septembris 2013 - 10:25
(Link)
M ir/nav paveicies, ka man nav laika un iespēju viņu mācīt, jo mums šajā ziņā sadarbība nevedas :D Viņai BD mācības sokas labāk.
Es varu vien dabasmācību mācīt dabā :)
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:4. Septembris 2013 - 10:53
(Link)
Mums arī laikam būs Take IV bērnu dārzam, bet izskatās, ka šajā reizē varētu būt īstais brīdis. Lai arī Fija vēl arvien par bērnu dārza iespējām izskatās nicīgi, bet no rotaļlaukumiem un rotaļlietu veikaliem viņu vairs ārā dabūt nav iespējams.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:4. Septembris 2013 - 11:03
(Link)
šajā pašā dārziņā mm ļoti patika, kad viņai bija 3 gadi. tā ir jauktā vecuma grupa (3 - 7), un vairums bērnu tad bija vecāki par viņu. tagad viņa ir starp vecākajiem, ir tikai trīs vienaudži un tie ir aktīvi dauzoņas, pārējie visi jaunāki.

līdzīgi mm vaimanāja un cieta, kad viņa gāja krutajā privātajā dārziņā, viņai bija nepilni 3 gadi un viņai bija jāuzturas siles grupā, kur pārsvarā bija viengadnieki. viņai vajag advancētāku kompāniju; varbūt tas būs arī F gadījums.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:4. Septembris 2013 - 11:06
(Link)
resp tajā vasarā, kad viņai palika 3 gadi, viņa pārtrauca iet mikrorajona labākajā privātajā dārziņā, kur viņa pauda pieaugušu izmisumu, un ar prieku sāka iet prastā pašvaldības dārziņā. nav īstā brīža, ir īstā kompānija.
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:4. Septembris 2013 - 11:15
(Link)
Nu, tad atliek cerēt, ka būs īstā kompānija.