kihelkonna - kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [23. Apr 2013|07:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 13:28
(Link)
tu ir tā atšķirība - mm bērnu dārzā pilnīgi garlaikojas. esi kādreiz sēdējusi autostacijas uzgaidāmajā zālē? kaut kādi cilvēki staigā garām un tev tikai jāgaida un jāgaida. tā var pavadīt dažas stundas, bet mm tā būtu jāpavada vēl vasels gads. tā bērnu dārza dēļ tad arī meklēju. tu arī negribētu, ka tavu bērnu uz gadu ieslēdz, piemēram, pieliekamajā kambarī. un 7 gadu vecumā viņa reāli būs nevis 1. klases vidus, bet 3. klases līmenī. jo viņa tekoši lasa nevis pirms pirmās klases, bet pirms mīnus pirmās klases.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:23. Aprīlis 2013 - 14:08
(Link)
Nu es tagad pati arī nesaprotu, kā es negarlaikojos, bet laikam tak fantazēju kautko. (Es gan slimošanas dēļ bērnudārza pēdējā grupiņā negāju, skolā sāku iet 6.8 gados un klasē tāpat biju viena no vecākajām).

Es pilnībā saprotu, ka katrs gadījums ir individuāls, ilgi domāju, vai ir vērts dalīties ar savu pieredzi - ka liela klase var arī nebūt briesmīga un drusku gudrākiem pirmajās klasēs var nebūt nāvīgi garlaicīgi, jo ir arī zīmēšanas, dziedāšanas, dabas mācības, vingrošanas, vēl kautkas. Un rakstīšanā vienmēr varēja censties uzrakstīt tikpat glīti, kā skolotāja, vismaz man tas bija lielais neaizsniedzamais mērķis :D
[User Picture]
From:[info]smille
Date:23. Aprīlis 2013 - 14:13
(Link)
p.s. tas saistībā ar to, ka satraucies, ka viņa arī pirmajai klasei būs par gudru.
p.p.s. es tekoši lasīju arī pirms pirmās klases, bet neviens mani netestēja, tāpēc zinu tikai par to, ko pirmajā klasē pārbaudīja.

Un jā, ja satrauc gatavība, labs ir variants iesākt vēlāk un tad pārcelt pa klasi uz augšu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 14:20
(Link)
tu negarlaikojies, jo biji citādāks tips :) to es tagad redzu pie savējiem - mazzaķis arī pilnīgi nekad negarlaikojas, viņš ieiet savās iztēles rotaļās. kamēr mazmurkšķis visu laiku grib kaut ko intelektuālu darīt. pie vienādas audzināšanas viņi pēc šī parametra atšķiras par 100%, tā ka tas ir kaut kas iedzimstošs.

pēc šitā visa es arī domāju, ka liela klase nav nemaz tik briesmīga, ja nav jānosit laiks garajos starpbrīžos. pašlaik es domāju, ka šoruden skolā nav jālaiž un es tikšu galā; laulenis domā, ka ir jālaiž. man vislabāk patiktu, ja es viņu tagad pa druskai mājmācītu un tad varētu iedabūt 2. klasē, bet mūsu piemājas skola ir no populārajām, uz kurām stāv rindā, un brīva vieta diez vai atradīsies.