kihelkonna - kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [23. Apr 2013|07:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:23. Aprīlis 2013 - 08:11
(Link)
es šogad pusgadu ņēmos pa visām rīgas un ārpusrīgas skolām, lai nodrošinātu to, ka man savs bērns, gan ne HSP un ar cita spektra vajadzībām, NEKAD nebūtu jāsūta tādā 32 bērnu klasē. es pati tādā gāju un tas bija vājprāts. tev tā tiešām ir vienīgā iespēja vai arī tu to uztver kā normu?

te gan IR jāatzīst, ka es esmu gatava uzņemties visai ekstrēmas papildus neērtības šai sakarā, jo manu bērnu ir apbrīnojami viegli "sabojāt". tavs mm, lai arī pilnīgi citāds, tomēr arī atstāj iespaidu, ka šai specifiskajai spīdzināšanas formai ir reti nepiemērots.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 08:31
(Link)
un kādu risinājumu tu atradi?
tā ir krutākā skola visā mikrorajonā. pati gāju 20 bērnu klasē un bērnu daudzums man bija vienaldzīgs, jo attiecības man bija tikai ar dažiem. plāns B ir vest viņu uz skolu tikai dažas dienas nedēļā un daļēji mājmācīt (te gan ir risks, ka atkal par daudz iemācīšu).
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:23. Aprīlis 2013 - 10:12
(Link)
bērniem pirmajās klasēs, manuprāt, tā klase ar 30+ ir katastrofa ne jau vienaudžu attiecību dēļ, bet tādēļ, ka šajā vecumā ir normāli un ir nepieciešams būt attiecībās ar skolotāju, kurš bērnu "redz". 32 bērnu klasē, pirmkārt, skolotājs nevar atļauties neko citu, kā sakostiem zobiem turēties pie krēsla malām, so to speak, nevar atļauties nekādu individualizāciju prkatiski nekad. Tik lielas klases neizbēgami noved pie "another brick in the wall" mācīšanas metodoloģijas, jo vienīgais veids, kā strādāt ar 32 cilvēkiem reizē, ir panākt, ka jautājumi netiek uzdoti, un padziļināta interese, zinātkāre, kritiskā domāšana utt. neizbēgami kļūst nevēlamas pat pie jēdzīgiem pedagogiem. bērns pirmajos 3-4 gados tiek ar ļoti lielu iepējamību sabojāts uz savu mācību mūžu.

mans stāsts par mūsu pieredzi ir pārāk garš, bet īsumā - es jau naktīs murgoju par skolām un modos nosvīdusi, līdz biju parunāt ar honeybee skolu - LAISMA - kur man gandrīz viss patika un kā akmens novēlās no sirds - te var laist bērnu! tomēr tad manu topošo pirmklasnieci uzņēma Jūrmalas Alternatīvajā Skolā, kas pirms tam bija 1:10 iespēja, tā ka viņa mācīsies tur. te nu tu redzi, ka runā ar vecāku, kas ir ar mieru savu bērnu sūtīt skolā citā pilsētā - tā ka varbūt mūsu pieredze tev neder, jo es vienkārši to ņemu pārāk ekstrēmi.

vēl biju www.patnis.lv, kas ir jēdzīgi, bet ar mīnusiem sajūtās par pedagogiem, laisma patika daudz labāk.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:23. Aprīlis 2013 - 10:23
(Link)
o, labi, ka jums tas nokārtojās :)
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:23. Aprīlis 2013 - 10:27
(Link)
jā, un liels paldies Tev, kaut arī mūsu meitas tomēr nebūs klasesbiedrenes. man ir sajūta, ka tas, ka es uzzināju, ka tik jēdzīga skola pastāv, man ir ļoti palīdzējis, kaut kā vieglāk dzīvot kļuva :)