raw literatūra Patenaude 2 |
[2. Dec 2012|07:40] |
|
|
|
Comments: |
"ar to atšķirību, ka burgerā ir vairāk ogļhidrātu un cilvēks no tā jūtas paēdis; svaigajā tako ogļhidrātu ir mazāk un cilvēkam gribas ēst vēl" gluži otrādi. mūsu saimniecībā iet vaļā keto diēta - low carb high fat - un ievērojamākā atšķirība ir tieši sāta sajūtā. ogļhidrāti ir cheap&dirty way, kā to panākt, tie tiek žigli nokurināti un iestājas bads. pēc gaļas/dārzeņu/siera/olu maltītes sāta sajūta ir ievērojami ilgāka.
man grūti komentēt :) kas attiecas uz high fat raw, tad pēc dažu autoru domām tā ir pasaules otrā neveselīgākā diēta pēc Atkinsa, bet es neesmu iedziļinājusies :)
man nekad nav bijusi skaidra tā tauku demonizēšana. organismam vajag taukus.
Interesanti, kā cilvēki izdzīvoja un attīstijās pirms iemācijās apstrādāt graudaugus(rudzus, kviešus, miežus)? Ja vajag kādu ekstra boost smadzenēm, vienmēr var apēst ko glikozi saturošu, un tas pa taisno aizies kā enerģijas avots smadzenēm. Bet nevis rīt bulkas sēžot ofisā idle režīmā. Ideja tāda, ka sarežģitos cukurus un ogļidrātus tādā daudzumā kā mūsdienās tos patērē, vajag tikai pie patiešām masīvas fiziskas un garīgas slodzes. Nu piemēram, ja tu spēlē profesionāli futbolu un šahu vienlaicīgi. | |