kihelkonna - raw literatūra Patenaude 2 [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

raw literatūra Patenaude 2 [2. Dec 2012|07:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Decembris 2012 - 11:02
(Link)
tā vēl aizvien ir pasaules veselīgākā diēta - ja atceras, ka arī starp svaigajiem produktiem ir vairāk un mazāk veselīgi ēdieni, ja piedomā pie kalorijām un līdzsvariem. atsevišķi svaigēdāji nommirī dēļ savas diētas - bet gaļēdāji arī nomirī, un parādi man veselīgu SAD ēdāju pēc 40 gadu vecuma. tikai deviņdesmitajos gados svaigēšanu no diētas pārvērta par reliģiju un tad panesās visas tās neveselības, kas pretrunā ar jebkādiem veselīga uztura principiem. bet tā jau kopš pagājušā gadsimta sākuma ir svaigēšanas klīnikas, kur cilvēki ārstējas no visādām mirstamām slimībām. un arī esošie svaigēdāji izārstējas. varbūt viņiem labāk būtu bijis, ja viņi tīro nepareizo svaigēšanu neturpinātu ilgāk par kādu gadu.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:2. Decembris 2012 - 11:14
(Link)
Vai tad veselīgākā neskaitījās Vidusjūras baseina ēdienkarte? Mūsu platumu grādos jau to SAD arī neviens īpaši nepiekopj, drīzāk var runāt par Viduseiropas virtuvi, kas ir pārlieku trekna, bet nedaudz modificējot diezgan pieņemama.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Decembris 2012 - 11:28
(Link)
Vidusjūras ēdienkarte veselīga tāpēc, ka gandrīz veģetāra. amerikāņi to novērtēja, bet no šīs ēdienkartes pārņēma nevis lielo zaļumu daudzumu, bet to, ka dzīvnieku tauku vietā lieto augu eļļas. un sataisīja kārtējo trekno ēdienkarti.
pie mums - puse iedzīvotāji slimo ar sirds un asinsvdu slimībām, kas lielākoties ir neveselīga uztura tiešas sekas http://www.aritmija.lv/aktualitates/sirds-asinsvadu-slimibas/
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:2. Decembris 2012 - 11:44
(Link)
es jau saku - modificējot - siļķe, biezpiens, vārīti kartupeļi ar skābā krējuma piciņu, klāt glāze atšķaidītas jāņogu sulas - nekāda vaina ēdienam, bet ja pa virsu uzēd pus kilogramus cepumu vai piedzer klāt pāris aliņus, tad vairs veselīgi nav. Latvijā problēmas ir nevis ar to, ko ēd, bet cik daudz apēd. Nevar birojā strādājošs cilvēks ēst tā, it kā strādātu smagus lauku darbus. Otra lieta - Latvijā liela daļa no cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar aptaukošanos ēd to, kas ir vislētākais nevis veselīgākais.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Decembris 2012 - 11:47
(Link)
tavā ieteiktajā ir pārāk daudz krējuma. un sulu derētu pirms ēšanas, lai viss pareizā secībā sagulst kuņģī :)
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:2. Decembris 2012 - 11:58
(Link)
Krējumu var ņemt lieso vai izlaist, par sulas/ūdens dzeršanu pirms ēšanas ir, kas nepiekrīt - tiekot atšķaidīta kuņģa sula, kas traucē sašķelt pamatēdienu, bet puslīdz veselam cilvēkam ar to nevajadzētu būt īpašām problēmām. Konkrētais latviešu ēdiens bija minēts kā piemērs kurā es neko šausmīgu neredzu. Manā ģimenē tiem, kam ir liekais svars parasti pie vainas ir nevis nepareizs ēdiens, bet mazkustīgums vai saldumu ēšana/alko pārlieku partērēšana.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:2. Decembris 2012 - 12:05
(Link)
nu ja, tas ir vēl viens iemesls, kāpēc pareizie svaigēdāji ir veselīgi. lai augļos un dārzeņos apēstu vairāk par 3000 kcal, ir neiespējmi jāpiebāž kuņģis. pārēsties ir tehniski ļoti grūti. konkrētajā ēdienā turklāt ir pārāk daudz sāls (es no tā ēdiena neatteiktos, bet ne tāpēc, ka veselīgs).
[User Picture]
From:[info]fledermause
Date:11. Janvāris 2013 - 13:59
(Link)
pilnīgi pievienojos šim domu gājienam