raw literatūra Patenaude 2 |
[2. Dec 2012|07:40] |
|
|
|
Comments: |
es jau saku - modificējot - siļķe, biezpiens, vārīti kartupeļi ar skābā krējuma piciņu, klāt glāze atšķaidītas jāņogu sulas - nekāda vaina ēdienam, bet ja pa virsu uzēd pus kilogramus cepumu vai piedzer klāt pāris aliņus, tad vairs veselīgi nav. Latvijā problēmas ir nevis ar to, ko ēd, bet cik daudz apēd. Nevar birojā strādājošs cilvēks ēst tā, it kā strādātu smagus lauku darbus. Otra lieta - Latvijā liela daļa no cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar aptaukošanos ēd to, kas ir vislētākais nevis veselīgākais.
tavā ieteiktajā ir pārāk daudz krējuma. un sulu derētu pirms ēšanas, lai viss pareizā secībā sagulst kuņģī :)
Krējumu var ņemt lieso vai izlaist, par sulas/ūdens dzeršanu pirms ēšanas ir, kas nepiekrīt - tiekot atšķaidīta kuņģa sula, kas traucē sašķelt pamatēdienu, bet puslīdz veselam cilvēkam ar to nevajadzētu būt īpašām problēmām. Konkrētais latviešu ēdiens bija minēts kā piemērs kurā es neko šausmīgu neredzu. Manā ģimenē tiem, kam ir liekais svars parasti pie vainas ir nevis nepareizs ēdiens, bet mazkustīgums vai saldumu ēšana/alko pārlieku partērēšana.
nu ja, tas ir vēl viens iemesls, kāpēc pareizie svaigēdāji ir veselīgi. lai augļos un dārzeņos apēstu vairāk par 3000 kcal, ir neiespējmi jāpiebāž kuņģis. pārēsties ir tehniski ļoti grūti. konkrētajā ēdienā turklāt ir pārāk daudz sāls (es no tā ēdiena neatteiktos, bet ne tāpēc, ka veselīgs).
pilnīgi pievienojos šim domu gājienam | |