kihelkonna - klepus [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

klepus [21. Maijs 2011|12:13]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kopš osteopāta apmeklējuma mani bieži piemeklē sadusmošanās. laikam atbrīvotā limfas cirkulācija izliek visu, ko gadsimtos krājusi.

šodien dalīšos vienā apskaitumā, kas mani regulāri piemeklē.

kad mans bērns ieklepojas, vienmēr atrodas kāds, kas atnāk un saka "ak, kāds Leldītei nesmuks klepus". nu klepus kā jau kuro reizi, citreiz ods rīklē ieskrējis, citreiz pirms mēneša noārstētam bronhītam kaut kāda aste. šoziem bērni praktiski nav slimojuši, bet kurš gan ziemā kādreiz neieklepojas.

tā kā aizpagājušajā ziemā mazmurkšķim bija vairāki bronhīti, kuru ārstēšanas laikā pamazām pārliecinājos, ka ārsti un it īpaši radinieki neko nejēdz no ārstēšanas resp viņu padomi slimību pasliktina un tikai manis pašas internetā atrastie līdzekļi ir derīgi, tad šis ir tiešām sasāpējis jautājums.

1. vai viņi domā, ka es pati to nedzirdu? es dzirdu gluži labi. ir normāli un izpalīdzīgi pateikt cilvēkam "tu esi iekāpis suņa kakā", jo viņš pats to varbūt neredz. bet ieklepošanos es dzirdu ļoti labi.

2. tas, ko es dzirdu no šāda komenta, ir tikai un vienīgi "tu esi slikta slikta māte, tavs bērns klepo, slienājas, aplipina visus ar mēri un lepru, tūlīt ej nošaujies vai vismaz atdod bērnu adopcijai un pati pārvācies uz koncentrācijas nometni".

3. klepošana (saaukstēšanās) ir niecīgs veselības traucējums. tāds pats kā daudzi citi. kāpēc būtu katram jāpasaka, ka viņš klepo, un kāpēc tikpat izpalīdzīgi nevarētu katram pretīmnācējam pateikt, ka viņam ir liekais svars, pumpaina seja, dzelteni zobi, maza alga, nepabeigta izglītība un vispār pretīgs purns?

es zinu, kas jūs cibiņi esat, kas mani lasāt. ja kāds no jums man pateiks, ka mans bērns klepo (mm) vai ir iesnains (mz), uzzināsit gan visu ko par sevi.
Linkir doma

Comments:
From:[info]divi_g
Date:21. Maijs 2011 - 12:50
(Link)
Par pēdējo teikumu runājot, ja bērns klepos tā, ka pat Cibā to dzirdēs, tad gan būs tā kā jāsatraucas :DD
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Maijs 2011 - 13:07
(Link)
ja? un ko tavs satraukums palīdzēs bērnam vai man? (diemžēl tevi nepazīstu, tāpēc nepratīšu pietiekami prasmīgi nolamāt)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Maijs 2011 - 13:07
(Link)
es gribēju piebilst :D
[User Picture]
From:[info]starro
Date:21. Maijs 2011 - 23:23
(Link)
minu, ka līdzcilvēku replikas tikai signalizē, ka viņš ir uzmanīgs un pievērš uzmanību, respektīvi izrāda, ka viņam rūp. nevis pozicionē sevi attiecībā pret. 95% gadījumu šiem komentāriem nav nekādas slodzes vai zemteksta. tik vien kā sarunas uzturēšana un vēlme aktīvi mijiedarboties. ja kāds sakāpināti un aizdomīgi to uztver kā pret sevi vērstu, tad tur varētu pietrūkt veselīgas pašpietiekamības.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:22. Maijs 2011 - 01:59
(Link)
Piekriitu, bet esmu uz savas aadas izbaudiijusi, ko liidziigu un zinu, cik ljoti taada bezseguma komenteeshana kaitina.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Maijs 2011 - 09:40
(Link)
protams, ka tās man pietrūkst un ar šo atziņu nepietiek, lai viņa rastos. dažos gadījumos jūtams, ka tā ir nevis izpalīdzība, bet kāre kontrolēt un komandēt (dari tagad to un to).
[User Picture]
From:[info]ld
Date:22. Maijs 2011 - 01:53
(Link)
Cilveeki tachu grib tikai paliidzeet!
Nenjem pieree vai saac gjenereet atbildes nr. 3 stilaa, tad driiz buus mutes ciet.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Maijs 2011 - 09:37
(Link)
nu jā, tas būtu tāpat kā atbildēt uz jautājumu "kad tu precēsies" un " kad tev beidzot būs bērns" ar "kad tev būs klimaktērijs".
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:23. Maijs 2011 - 12:12
(Link)
es eju pretuzbrukumā - ja man kāds uzpišas par to, ka puika iekrekšķas (rūdīts čalis, nopietni neslimo) es savelku nopietnu seju un saku - šeit laikam ir ļoti sauss gaiss vai putekļi (zemteksts - pati cūka :D ), tālāk ar ļoti pamācošu toni: "Mums mājās visu laiku darbojas gaisa mitrinātājs, nu nevajag jau uzreiz prikt tādu agregātu, pietiek uz radiatoriem uzlikt bleķa krūzīti ar ūdeni." Un parasti tēma tiek slēgta :)