Gardumi

Posted on 15.02.2021 at 08:09
Vienmēr esmu teicis ka man garšoja Vecrīgas bernībā. Vēl pirms kāds 'mentāli apdāvināts' un 'ne alkatīgs' cilvēks izdomāja sadirst recepti un pievienot biezpienu puturkrējuma pildījumam. Nav tā ka man negaršotu biezpiens, bet totāls FaQ tam cilvēkam kas sabojāja priekš manis Vecrīgas.

Vārdu sakot, mana lēdija man vakar uztaisīja mega pārsteigumu - uzcepa priekš manis vecrīgas un, un, un, un.... un pieldījumam bija tikai putukrējums. 

She`s a keeper. :)

Comments:


[info]gaismas_ 2021-02-15 11:19 (o)
žēl tevi sarūgtināt, bet tavas atmiņas ir maldīgas. Biezpiens tajās bijis vienmēr. mūsdienās varētu vainot mazprocentu tauku biezienus, kuri ir lētāki un tamdēl tiek štopēti iekšā "vecrīgās". Ja pamēģinātu sablenderēt lauku biezpienu un tad samaisīt ar putukrējumu, tad iegūtu īsto pildījumu. + čuķ, čuķ pūdercukuru un citrona miziņu.

K-azis
[info]kazis 2021-02-15 11:48 (o)
Kāpēc Tavuprāt manas atmiņas ir maldīgas? :)
Varbūt tās Vecrīgas kuras es esmu bērnībā ēdis bija bez biezpiena kaut kādu iemeslu dēļ? Un tāēc tā ir MANAS bērnības garša un visi citi varianti man šķiet nepareizi.

Tāpat ir ar eklēriem - manā bērnībā iekšā bija vaniļas putukrējums nevis tas negaršīgais šokolādes vai kakao krēms. Pieaugot es vairs nekur nevaru atrast manuprāt normālus eklērus. Visi ir sadirsti ar to brūno krēmu :/

Un vēl viena lieta ir smilšu bulciņas. Pēdējo garšīgo ēdu ap 15-16 gadu vecumu. Pēc tam kapitālisms sačakarēja visu - ievārījuma mazāk, mīkla negaršīgāka un par glazūru vispār labāk nesākt. :)
[info]gaismas_ 2021-02-17 17:44 (o)
Man īstās vecrīgas nāca no konditorejas Vecrīga. etalons jopcik :)) Tev, kā nākamais jūzeris saka tad toč ir vēja kūkas
mapats
[info]mapats 2021-02-17 09:59 (o)
Manā pusē šīs sauc par vēja kūkām, un jā, pilda ar putukrējumu, kā bērnībā mamma cepa, ar biezpienu manlieks pat neesmu ēdis. Eklerim gan jābūt ar šokolādes krēmu, lai es viņu pirktu.
Previous Entry  Next Entry