Kaspars ([info]kas) rakstīja,
@ 2003-07-23 17:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Atrasts Amerikā"
Noskatiijos kinogalerijaa labu dokumentaalo filmu.
Vislabaak man patika atklaataa 25gadiigaa meitene Eliina. Nezinu vai vinnai dziive ir vieglaaka, bet man patiik ka vinnai ir sava doma.

Arii feini staastinni par to kaadi idioti ir "origginaalie" Amerikas latvieshi. Vispaar filminna apstirpinaaja ieprieksh piennemto - Amerikaa ir vieglaak nopelniit naudu, bet gruutaak ieguut paarejo kas ir apkaart. Bet nu ja sapnis ir dziivot ar Empire State Building aiz muguras, tad izveele ir skaidra.

Tas baarmeniitis kuram pasha neuzmaniibas neveiksmes peec gadiijaas tikt izraidiitam uz 5 gadiem ir k-kur redzeets, vinjsh k-kaadaa klubaa straadaa, varbuut ka Pulkvedii.

Man vienmeer ir licies braukt uz aarzemeem laimi mekleet vispievilciigaakais ir tiem kuriem latvijaa nekaa nav, vai kuriem viss ir, tiem pa vidu droshaak ir palikt maajaas, jo buut straadniekam citaa valstii nav pastaiga pludmalee.

Ja veelaties noskatiities filmu, tad billetes ir jaarezervee ieprieksh, shii filma ir iecieniita.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]maya
2003-07-23 18:52 (saite)
:))
Kaut kā visu laiku nesapratu, kur Tu. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-24 00:23 (saite)
:o
A kur es? :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aminoskaabe
2003-07-23 19:13 (saite)
viss, tagad es tieshaam einu uz to filmu. man taa kaa gribeejaas, gribeejaas, bet it kaa taados padumos laikos, bet riit es ziedoshos - es einu!

PS. baarmenis tieshaam no "pulkvezha"

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2003-08-01 00:30 (saite)
Nu nezinu, nezinu par to "Elīnu".. viņa mazliet iebrauca auzās ar to savu "savādāko domu".. jo nolika savas skolas pabeidzējus līdz ar zemi.. tipa visi tur kaukādi menedžeri un uzņēmumu vadītāji, un tipa tādi arī paliks un būs garlaicīgi. Bet pati? Kaukādus pasūtījumus veic pēc SSE pabeigšanas.. tas jau ir KRIETNI stulbāk..

Kur prāts braukt uz ASV pēc SSE pabeigšanas? Tur tādu neviens nepazīst un neatzīst augstākās izglītības iegūšanu 2.5 gados..

Vienīgais attaisnojums visam šitam varētu būt kāds bērnībās sapnis dzīvot Ņujorkā.. jo savādāk viņa mazliet nošāvusi greizi! Varēja jau palikt tepat LV un strādāt par apkopēju vai veikt pasūtījumus no vairumtirgotājiem kādā firmā..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kas
2003-08-01 03:58 (saite)
Varēja jau palikt tepat LV un strādāt par apkopēju vai veikt pasūtījumus no vairumtirgotājiem kādā firmā..
Nu nav jau gluzzi taa. Njujorka tomeeri ir Njujorka, un ja cilveekam uz to staav, tad ko padariisi!
Varbuut arii tur nebija nekaada doma, varbuut vinna vienkaarshi bija meiteniite kura ar rokaam un nagiem meegginaaja pamatot savu izveeli visu pamest un doties laimi mekleet, par sho versiju, patiesiibaa, arii iespeejams liecina taa visu savu rigaa palikusho bijusho kursa biedru nolikshana bez elpas atvilkshanas. Varbuut vieniigais kas man tur iisti patika ir taa ka vinna nemeloja un to ka vinna vismaz domaa. Vinna jau vareeja visu to sleept un izlikties par dies zin ko. Bet nu skaidrs ka vinna bija iespringusi par savu dziivi, jo neko jau vinna sasniegusi nebija, pat ne finansiaali un tur kopaa tuseejaas ar barinnu lielaakiem vai mazaakiem latvieshu looseriem.
Un tas kriteerijsh ka redz "es sannemu vairaak dienaa nekaa vinni latvijaa meenesii". Nu nesannem jau tu taa, ja vien neraujies pa 2-3 darbiem. Riigaa es domaaju ka vadiitaajs sannem ap 700-1500 latiem, bez preemijaam, un tas ir ap 1000-2500 usd, vinna varbuut sannem k-kur starp 2000-5000 usd un tad es shaubos ka tas ir peec nodoklliem... Ja vinna salidzina ar tiem kuriem alga latvijaa ir 90ls, tad jau protams, bet kursh gan saliidzina ar tiem...
Bet nu cilveekiem veertiibas ir dazzaadaakas un latvijaa veidi ar kuriem tu vari pelniit naudu no vieteejiem ir pamatiigi limiteetas saliidzinot ar naudiigo ameriku. Un varbuut tieshaam ir veerts dziivot amerikaa nevis milziigu naudu mekleejot, bet dziivot iekshaa tai pluusmaa, dziivot nnujorkaa. Es saprotu vinnas pamatu pasmieties par kaadu kursh dabuu bezmaksas ieju riigaa kaada klubaa un savu bennkkiiti, bet ja par pamatu nnem taadu jeedzienu kaa "laime" vai "dziivoshana", tad jau vinna nebija pamata smieties, jo tas kas ir vinnai jau nav ne ar ko labaaks, tikai savaadaaks.
Nu taa. Apmierinaaju savu veelmi savienot apshaubaami loggiskas lietas, spekuleet un beigaas to veel izklaastiit to rakstiskaa formaa. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?