Kaspars ([info]kas) rakstīja,
@ 2003-07-16 16:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Apgaismojiet mani
Kondicionieris tachu nelaizz iekshaa gaisu no aara, bet gan vienkaarshi kondicionee ieksheejo gaisu?! Tas kas ir aiz loga taa vienkaarshi ir saldeejamaa kaste un iemesls tam ka taa ir aiz loga ir praktiski tikai taads lai tas ledusskapis traucee kaiminnus ar atveertajiem logiem, nevis mani. Ne taa?

Un varbuut var buut vairaaku veidu kondicionieri - tie kurus iebuuvee ventilaaciju sisteemaas, tie jau gan laizz iekshaa gaisu no aara.

UPD: Nu [info]trz, pasaki tu ar savu vaardu!? :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]yage
2003-07-16 16:27 (saite)
Ņem no āras gaisu tā kaste.
Muļķīgi pat domāt savādāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-16 16:41 (saite)
"Ņem no āras gaisu tā kaste.
Muļķīgi pat domāt savādāk."
Un kaapeec tu taa domaa? :)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]yage
2003-07-16 16:46 (saite)
Es zinuю
Ar nelielu loģiskās domāšanas devu arī nezinītis var to izspriest. Protams, ne visi uz to ir spējīgi, bet nu tu mācies, mācies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-16 16:53 (saite)
Protams, ne visi uz to ir spējīgi, bet nu tu mācies, mācies.
Tu tieshaam domaa ka esi kruts te dirst manaa zzurnaalaa, vai tomeer vienkaarshi stuulbs? Ja nemaaki runaat - tinnie nahuj no shejienes, vai tad shis nav taadaam loggiskam cilveekam kaa tev pasham skaidrs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piccolo
2003-07-16 16:43 (saite)
puush gan aara gaisu, manupraat, citaadi vareetu nolikt istabas viduu..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-16 16:50 (saite)
Tas ventilaators aarpusee liek iedomaaties ka tas tur ir lai suukneetu telpaa gaisu. Man gan liekas ka tas tur ir lai dzeseetu saldeejamo iekaartu, un tikai. No indoor unita uz outdoor unitu iet divas pipes - viena ir pildiita ar gaazi, freonu, man liekas, un otra ir tur kur tek aaraa siltais gaiss paarveersts par uudeni. indoor units ir ventilaatorinjsh ar visaadaam advanceetaam kontroleem, aarpusee vienkaarshi ir ledusskapis un gaaze tad laikam ir taa kura paarvada to aukstumu.

bet nu shis varbuut ir galiigi garaam. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piccolo
2003-07-16 17:27 (saite)
varbuut ir gan taadi, gan taadi :)

bet manaa ieprieksheejaa darba vietaa ljoti lielas ventilaacijas trubas tika uzstaadiitas virs griestiem, lai var lielo aara gaisu vilkt iekshaa.. nedomaaju, ka tas viss tikai, lai dzeseetu dzeseejamo iekaartu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-16 17:43 (saite)
nujaa. ventiaalcija kopaa ar kondicionieri droshi ka nnem gaisu no aara, bet tur kur ir tikai kondicionieris viens pats, e.g. ieksheejais units un aareejais units, piemeeram turpat aiz sienas, tur, kaa man liekas, vinjsh dzesee ieksheejo gaisu.

Veel arii varu runaat peec pieredzes - iekshaa gaiss smird peec kraasas saliidzinot ar aareejo gaisu, kondicionieris darbojas visu dienu, bet ja virtuvee nebuutu atveerts logs, tad taa smaka no taa absoluuti nemainaas. bet vispaar logus tureet vallaa ir nelabi, jo no ielas naak iekshaa sodreji - jaatiira...! :/ ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aga
2003-07-16 17:29 (saite)
"siltais gaiss paarveersts par uudeni" - WOW! Tu esi pārliecināts ? :)) Manas kuslaas fizikas zinaashanas saka, ka sava dalja patiesiibas tur tomeer ir. Kondicioneeshanas proceesaa savaacaas uudens un lielaakajaa daljaa gadiijumu pilinaas aarpusee garaamgaajeejiem uz galvas. Tikai kaapeec no taa paliek auksti - skaidraa nepateikshu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-16 17:49 (saite)
man liekas ka tas aareeais ventilaators dzesee ggeneraatoru kursh dara briinumus ar to gaazi kura ir iepildiita starp iekseejo unitu un aareejo un tikai. (taadeell tos uzmonteet nav amatieru darbs, jo pa vidu ir jaalaizz iekshaa gaaze, viiri teica ka tas ir taa kaa leduskapi pa dallaam likt kopaa).

tas kondicionieris darbojas liekas ka taapat kaa labie vellas zzaaveetaaji, - vinni uzkarsee vellu, uudens vellaa paarveershas un saak lidinaaties apkaart, ielido iekshaa zzaaveetaaja kondicioneeshanas dallaa kur tas tiek noshokeets ar aukstu gaisu un tam nekas cits neatliek kaa paarveersties par uudeni un tikt izvadiitam kanalizaacijaa vai uzkraatam tajaa traukaa... un taa liidz vella sausa.
Bet arii galvu par neko no shii kkiilaa nelieku! :))p

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skalpelis
2003-07-20 09:00 (saite)
Vienreiz Pēterburgā redzēju tādu variantu, kas izskatijās pēc vecās padomjlaiku vertikālās veļasmašīnas, tas gan ņēma to gaisu, kāds nu tur viņam apkārt bija. Taču aparātam bija bonuss - varēja pierīkot tādu milzīgu šļauku un izlaist pa logu ārā, tad arī ņēma gaisu no ārpuses :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kas
2003-07-21 19:45 (saite)
No aarpuses nnemamais gaiss, man liekas, ka ir jalaizz caur filtriem, un attieciigi filtri ir jaamaina vai jaatiira. biezzi.
uz ielas centraa ir baigie sodreji gaisaa. naturaali. par to var paarliecinaaties paturot logu vallaa dazzas dienas un paarvelkot ar roku paar balto palodzi. tie nav puteklli, kaa laukos, bet raali melni sodreji...

Tie jaunie putekllu suceeji esot feini kuros gaiss tiek laizts caur uudeni un tie puteklli paliek uudenii, esot praksee paarbaudiiti un straadaajot labi. varbuut taadu k-kur arii iebuuvee kaados kondicionieros :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?