Kāds rakstīja,
Nu, man liekas, ka agraakos laikos preceejaas praktisku apsveerumu deelj - lai buutu gjimene, kas nodrosina abpuseeji izdeviigu dariijumu - viirs nodrosina sievu materiaali, bet sieva apmazgaa, pabaro viiru + veel vinjam dzemdee beernus. Un bija svariigi, lai sieviete dzemdeetu tiesi saa viiries beernus, lai turpinaatos dzimta. Taapeec no sievas protams tika prasiita absoluuta uzticiiba + nevainiiba liidz kaazaam. Par viiriesa gaitaam sai zinjaa neviens neuztraaucaas. No sii izriet, ka, ja viirs nebija lauliibaa apmierinaats, vinjs vairaak vai mazaak mieriigi "staigaaja apkaart", bet sieviete, nu... Visaadi jau noteikti i tad gadiijaas.
Muusdienaas muusu kuultuuraa un ekonomiskajaa situaacijaaa gjimenes tradicionaalaas pamatfunkcijas kaa taadas ir zudusas vai pamazaam izzuud. + cilveeki ljoti koncentreejas uz savu ES. + ir izgudrots jauns vaardinjs - LAIME. Un nu visi meklee to laimi, lai laimiigs buutu ES. Kaa un kur nu sanaak. Arii sekssaa, lauliibaa, gjimenee.
Ko es ar to visu gribeeju pateikt??
Tikai to, ka tradiicijas izzuud. Un es juutos nedrosi sai pasaulee, kur "vari buut viss, kas vien veelies!", kur var ne ar ko nereekjinaaties, piepildot savas velmes, bet tajaa pasaa laikaa ir tik daudz ierobezojumu (kaut vai gjeerbsanaas peec etikjetes augstaako amatu darbiniekiem).
Mees jau dziivojam naakotnee, bet veel neesam formuleejusi kaadiem mums jaaizskataas sai naakotnee.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?