kanaarinji ([info]kanaarinji) rakstīja,
@ 2010-10-06 13:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hello!! Rakstot izmantošu ieteikto latviešu tekstu konvertoru, kas saliks man vajadzīgās garumzīmes, lai visi ir apmierināti, lai nevienam nav jāmežģa acis.
Šodien ir 6tais oktobris, bet pienam, kuru es vēl vakar lēju pie kafijas, derīguma termiņš tika beidzies jau 27tajā septembrī. Un, ticiet vai nē, tam pienam līdz pat šim rītam pat smarža nebija mainījusies. Tātad jautājums - cik dabīgs piens tas varētu būt? Bet jāsaka viens - mūsu pārbraukumos pa abām salām neesmu manījusi nevienu kanāriju govi. ;) Tātad?
Par jaunumiem - nekas liels, bet es vakar izmēģināju PR darbu. četras stundas ilgstošas mocības. Tiem, kas nav Zanda vai Miks un vēl nezina, ko šeit nozīmē PR, tad, lūk,, izskaidrojums - PR ir cilvēciņi, kas stāv uz ielām un cenšas ievilināt restorānos vai bāros tūristus. Tas ir suņa dārbs, lai neteiktu vairāk, bet tūristiem nemaz nav vieglāk, kad savas kārotās pastaigas gar okeānu vietā viņi saņem vienu vienīgu atkaušanos no šiem uzbāzīgajiem radījumiem, kas ir viens par otru slīpētāki. Lai arī tie slīpētie šeit ir tikai daži. Lielākā daļa, kas šeit strādā par PR, ir ne visai glīta izskatā nobružātie, kas pieņemti uz vienu vai divām dienām. Viens, ko mēs reiz satikām, sev caurumu zobā bija aizlīmējis ar košļeni! Tātad... Nu jā. un es vakar četras stundas biju viens no šiem profesionālajiem kretīniem. Bet!! sanāca tā, ka tas bija restorānam, kuru mēs visā šajā laikā nevienu rezi nēsam redzējuši pilnu, tātad tas cilvēkiem vienkārši neiet pie sirds, un tas jau rada problēmas. Blakus strādāja milzīgs melnādainas restorānam, kur cilvēki plūda paši no sevis, viņam tikai atlika smaidīt. Negodīgi. Manā restorānā galvenais ir ķīnietis, kurš pats runā angliski tā, it kā viņam par katru pareizu vārdu vai teikumu kāds sistu pa pakausi. Vinš savirknē dažādus vārdus un cer, ka cilvēks sapratīs. Nē, nesaprot. Protams, ka man galīgi negāja, es izgāzos un mani tur vairs nevajadzēs, bet nu tagad es vismaz zinu, kas tas ir un ko tas ēd. Ķīnietis vienā brīdī pieskrēja pie manis un man jautāja nesaprotamajā valodā, vai es protu darīt savu darbu, kāpēc ir tukši galdi! es paskaidroju, ka šī ir mana pirmā reize šādā darbā un es jau cenšos cik varu [es tiešām centos, es runāju ar VISIEM pēc kārtas, nevienu brīdi nestāvot un nelaižot cilvēkus garām, bet es laikam vienkārši neesmu tik uzbāzīga, lai pie atteikuma viņus tāpat ar kāju iespertu restorānā...]. Pie atbildes es vēl gribēju piemetināt, ka nejau visi piedzimst tik stilīgi kā ķīnieši, kas uzreiz jau dzimst profesionāloji un VISU prot. Ķīnietis bija neapmierināts un es pēc nostrādātajām stundām dabūju milzīgu picu [ar Kasparu notiesājām, vinsjh bija atnācis pretī] un samaksu, paldies nepateica. :) Bet nu jā. Cilvēki ir jauki, darba devēji nē. :D
Strādājot es satiku vienu pavecu pāri no Francijas, kas sehit brauc jau 20 gadu... Jauki papļāpājām, bet tā kā viņi jau bija pieedušies, tad skumji vien novēlēja man veiksmi...
Bet vispār tagad es nezinu, ko domāt, bet viens ir skaidrs - ja strādā par PR, tad TIKAI un VIENĪGI restorāniem, kas cilvēkiem patīk tāpat, nevis tāpēc, ka kāds pasaka, ka tas ir labs restorāns. piemēram, kur strādā man nu jau pazīstamais francūzis par PR, tas restorāns vienkārši katru vakaru ir pilns. es esmu redzējusi kā vinsjh strādā, ne uz pusi tik aktīvi kā es vakar. Vinsjh vienkārši stāv, uzsmaida cilvēkiem, kaut ko pasaka, pīpē un vēro okeānu. Bet restorāns pilns. Nu tad - kur ir taisnība???
Manī vēl arvien mutuļo netaisnības gars un nogurums. Vakar bija gara diena.
Paldies par uzmanību, jo nekas cits nav mainījies.

BUČAS.

Ps. aizmirsu pateikt, ka vakara gaitā ķīnietis pats arī centās patēlot PR, bet cik nu labi var sanākt, ja ķīnietis izskrien cilvēkam priekšā, sasit plaukstas un nokliedzas "Brokastis! Vista! Pica!" Nu? Brokastis? 10tos vakarā? Nav jābrīnās - cilvēki, pat neko neatbildējuši, vienkārši paslīd garām. Un tad vinsjh vēl māca mani par to, ka es RUNĀJU NORMĀLI! Restoraanaa straadaa triis cilveeki ar klientiem - divi no tiem ir kjiinieshi, kas angljiski saprot ljoti knapi, treshais viirietis mazliet labaak. tad kaa var gribeet, lai sheit naak cilveeki??


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?