kanaarinji ([info]kanaarinji) rakstīja,
@ 2010-09-19 22:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Faktiņi atkal.
Īsam rezumē - ir tā, ka mēs jau atrodamies Tenerifē. Kanāriju salu lielākajā salā, šeit jau izskatās pēc civilizācijas un sabiedriskās dzīves, lai aŗi vēl joprojām šajā ostas pilsētā ir dzirdama tikai un vienīgi spāņu valoda. bet tas ir saprotams, jo šī nav nekāda tūristu vieta. parasta skaista pilsēta. tiešām skaista. ar aizaugušām ielām, strūklakām un cilvēkiem, kas, dzerot alu, kafejnīcās un bāros svētdienas vakarā skatās futbolu. Par pašu pārceļojumu - trakums. Sākumā jau tikšana līdz ostai... tu nabaga latvietis jau nemaz nevari saprast, kad, cikos un no kurienes atiet autobusi, kur ir jākāpj ārā un kādēļ vispār šoferi visos autobusos brauc kā psihopāti. mēs nospriedām, ka šajā valstī par šoferi pieņem darbā tikai tad, ja ir nosliece uz agresīvu braukšanu un pīpināšanos [nu Latvijā nav pārāk bieži manāms, ka sabiedriskais autobus visu laiku apdzītu vieglās mašīnas]. Kad mēs beidzot tikām līdz tai vietai, kas it kā dēvējas par ostu, atklājās, ka tas ir kaut kas tik milzīgs, ka viņi paši nesaprot līdz galam, kur kas atrodas. Labi, ka uzradās viens onkulītis, kas arī brauca uz Tenerifi, un paskaidroja mums, ka kuģis aties no cita doka, kas ir super tālu, ka arī viņš tur dodas un aizvedīs mūs ar mašīnu. labi, ka piebiedrojās vēl viens jauns puisis, kas arī gribēja tikt uz turieni, tad nu mēs drebošām sirdīm kāpām mašīnā un braucām. Bet onka bija no tiesas jauks, ar rugājiem uz degungala un lauzītu angļu valodu. Visi laimīgi nonācām līdz īstajam dokam, dabūjām biļetes un gaidījām kuģi. MMmmm... prāmis superīgs. Liels, ar baseinu augšā un citām fīčām. Protams, ka mēs nepeldējāmies, mūs aizpūstu. Bet vispār bija skaisti, gaiši, gaiši zils ūdens aiz prāmja un visapkārt plašumi. Secinājums - man nav jūras slimības [šis bija mans pirmais brauciens ar kuģi]. Žēl tikai, ka galu beigās prāmis tomēr neturēja doto vārdu un laikā nebija galā, līdz ar to mēs nokavējām autobusu uz vietu, kur mums jātiek [kā teica viena meitene - jauniešu meka, uz kuru mums būtu jāstūrē]. Nu nekas. Izbaudām šo spāņu paradīzi.

Par sīkumiem, ko esam novērojuši pa šīm dienām:
>> Visizplatītākais Gran Canaria veikals bija Spar, bet tas, ka cenas tajos visos būtu vienādas [kā, piemēram, mūsu Rimītī] ir pilnīgas muļķības. Katrā vaikalā cits piedāvājums un cenu klāsts. Traks var palikt.
>> Ar tām cenām vēl nebūtu tik traki, ja tās atbilstu tam , kas rakstīts blakus precei. Tu, nabaga latvietis, pieradis pie cenu precizitātes, vari sajukt prātā šajos veikalos. Nekas - TIEŠĀM NEKAS = neatbilst patiesībai. Ir jārokas un jāmeklē pēc pareizās preču zīmes, tas ir jādara pēc svītru kodiem, kas bieži vien nemaz nav tik viegli atrodami. Bieži vien cenas vienkārši neparādās.
>> Tas vēl nebūtu viss. Ir tā - nekur un nekad nav atrodami darba laiki veikaliem, bāriem vai kādām citām iestādēm. Tas ir fenomens, kā lai cilvēks kaut ko uzzina, ja nekas nav rakstīts??
>> šeit čigānu darbu veic melnādainie - "pulkstenīši un saulesbrillītes.."
>> vēl arvien par veikaliem - tāda lieta kā pin kodu ievadīšana šeit laikam ir nacionālais NEnoslēpums. Vienā veikalā man pat bija jāaiziet aiz kases, lai ievadītu pin kodu. Nē bet tiešām, tu pārliecies pāri kases aparātam, visi skatās tev uz pirkstiem un tā. Plusā - kad tu dod karti, tev paprasa pasi. :) heh.
>> Vispār Makdonaldi šeit ir ļoti dārgi, šoreiz, lai tiktu pie neta, mēs atradām labus piedāvājumus. Un plus - ēst dikti gribējās.
>> labojums iepriekšējos rakstos - Eminems skan nevis piecas, bet desmit reizes stundā. Un arī Ketty Perry.
>> Gran Canariā palmām ir mazi un oranži auglīši. un lielākā daļa palmu izskatās pēc MILZĪGIEM ananāsiem.
>> tas ir kaut kāds fenomens- kāpēc visur ir TIK SLIDENAS flīzes???
>> ja tev šeit veikalā kaut kas šķiet dīvains - tad zini, ka tas arī ir dīvains un labāk to neņemt. Iegrābāmies.
>> Preces veikalos izskatās kā no nezin kurienes izvilktas. savādi - kur un kā tās uzglabā. Nodauzīti stūri, netīras, samīcītas.
>> šeit ir pieejama zemeņu Fanta.
>> vispār esmu vīlusies pārtikā. veikalos nekas dižs nav pieejams, ceram uz Tenerifes daudzveidību. :D


>> mēs esam safočējuši kalnu ar bildēm, speciāli jums. centīšos piestrādāt un iemest te
[Speciāli Zandai. :) ]



Un atcerieties - MĒS JŪS MĪLAM. Un ilgojamies pēc jums un mūsu gultas. :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?