juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2023-01-23 01:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pirms kāda laika šeit bija runa par divām problēmām:
1) ChatGPT esot noslēgta sistēma, norobežota no interneta, no jaunākām ziņām, datiem, māk tikai to, kas iemācīts.
2) Google meklēšana ir novecojusi lieta. Cilvēku interesē atbildes uz jautājumiem, problēmu risinājumi un tāpēc čatbots ir daudz vērtīgāks par meklēšanas dzinēju.

Izrādās, ka abas problēmas ir sapludinātas un gandrīz vai atrisinātas you.com čatā. you.com ir jauns meklēšanas dzinējs (to jau vairākus gadus taisa MI daži seviški gaišie prāti) un tam ir arī YouChat meklēšanas/dialoga iespēja - gan labi sastāda atbildi uz jautājumu (Google nav QA sistēma), gan piedāvā arī avotus (ChatGPT nepiedāvā avotus un pamatojumus).

Mans piemērs šovakar bija:
"How to compute the simplicial set of manifold?"

Google izgāzās un radīja iespaidu, ka neviens neko par šo nezina (zina tikai par varietātes simpliciāliem kompleksiem). youchat sastādīja perfektu atbildi un iedeva avotus.

Forši, nav jājautā Stack, nav jāmeklē mentorings, nav jākrīt izmisumā, ka neesi labākajā universitātē.

Un tas, ka Google tagad tiek iespiesta stūrī, lai radikāli uzlabotu savu darbu, tas ir lieliski. Googlei ir visas iespējas rīkoties, viņiem ir gan DeepMind pieredze, gan simtiem $B uzkrājumi, kas savākti pa šiem gadiem, kad viņi principā nemaksāja dividendes. Tagad naudiņa noderēs.

Ja mēs mēģinātu noformulēt, ar ko šāds ideālais-meklēšanas&problēmu-risināšanas-čats atškiras no AGI, tad... nu es nezinu... Pasaule šobrīd ir nonākusi pie sliekšņa, kad AGI nav monstrs, kura pētniecību principā nefinansē nedz valsts, nedz privātie. Gluži pretēji, AGI ir produkts, kura pirmās versijas jau ir un kura uzlabojumus patērētajs prasa.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?