juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-07-16 11:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tiem, kas uztraucas par multikulturālismu

Indiešu tech gigants atver filiāli Latvijā. Nu tad jau redzēs, vai būs koderi vai patiešām tech. Forši, ka indieši džeki no kurjeru riteņiem un kebabnīcām varēs darīt labāku darbiņu. Arī latvieši varēs.

Vai mani tas uztrauc, ka Indija var? Nē. Man patīk citas kultūras. Un man patīk valstis ar tech ambīcijām. Vērts tagad mācīties arī Sanskritu, līdzās Mandarīnu valodai.

Bet ja nu kādu šis uztrauc. Tad lai tie padomā - sak, mēs, eiropieši un latvieši būsim izcili tūrismā, NĪ, modēs, bet jūs esat spēcīgi tech, mēs jūs apkalposim. Mēs radīsim jums patīkamu kultūru. Un par saņemtiem grašiem mūsu valsts sponsorēs mūsu pašu kultūru. Vai tas ir tas, ko patiešām vēlas tie, kas ir confused kultūras jautājumos? Gan superglaimīgie kreisie. Gan labējie, kuriem parasti tech neinteresē, bet kuri domā, ka amatniecība, NĪ un citas tradicionālās nozares ir kas īpaši labs un veicināms.

Esmu par multikulturālismu (vai drīzāk - tas man vienalga), bet tad, ja tas iet roku rokā ar tech ambīcijām pašu zemē. Tech tomēr ir vissvarīgākais - tas ğenerē naudu, labklājību, izaugsmi, nākotnes utopijas. Un arī resursus kultūrai.

P.s. nekur Rīgā nevar nopirkt indiešu monētiņas! Vismaz nevaru atrast. Eurogold arī nav. Lietoju monētiņas kā talismanus, drosmes tokenus. Vatikāna, Ķīnas. Un tagad gribētu arī Indijas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?