juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-04-20 15:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūsdienās, kad biznesi samazina izmaksas (sabiedriskais sektors to nedara, bet sabiedrībai tas ir OK), ir ļoti svarīgi, lai arī zinātne samazinātu izmaksas un piegādātu rezultātu lētāk.

Zinātnes kognitīvo procesu automatizāciju veic, piem., https://insilico.com/

Bet eksperimentālās daļas automatizācijai ir izveidota robotiskā kēde, kas tuvāko 5 gadu laikā plāno automātiski notestēt 1M dažādu molekulu, lai pagarinātu dzīvildzi vai pat padarītu jaunāku vienu tārpu https://orabiomedical.com/sponsor-mmc/ (https://www.lifespan.io/news/who-wants-to-be-a-molecule-millionaire/), pēc tam to varētu pārnest uz cilvēku. Yamanaka faktori (sarežģīti proteīni) jaunības atgriešanu veic garantēti un dabiski, bet (tās jau ir vecas ziņas), to pašu mēģina veiksmīgi inducēt arī ar mazajām molekulām, pie reizes kontrolējot, lai nerodas blakusparādības vēžu formā.

Tātad insilico meklēšanu un docking kombinējot kopā ar automātisku molekulu testēšanu (un to rezultātu automātisku interpretāciju), var virzīties uz priekšu un sasniegt rezultātus ar minimālām zinātnes izmaksām. Un attiecīgie zinātnieki būs atbrīvoti un varēs nodarboties augstākā līmenī ar zinātni.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?