juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-03-17 17:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kādu gadu "generative AI" ir bijusi skaļa frāze un tā ir piesaistījusi simtiem miljardu investīcijas un radījusi triljonus akcionāru vērtību, taču nupat notikušajā ceturkšņa pārskatu (earnings season) sezonā ir niecīgas vai neesošas liecības par to, ka kāds to lieto vai maksā par to. Arī NVIDIA svārstības liecina, ka ir prasība pēc cietiem rezultātiem. Viss liecina, ka tech uzņēmumi tiek dzīti uz visu darbu automatizāciju pat tad, ja ir visādu iemeslu šaubas (piem., kapitālistu sabiedrības kāre saglabāt cilvēku ekspluatāciju), investori prasa rezultātu!

Arī ziņās https://www.cnbc.com/2024/03/15/laid-off-techies-struggle-to-find-jobs-with-cuts-at-highest-since-2001.html par nežēlīgajām un masīvajām atlaišanām tech nozarē nav liecību, ka tas ir MI sasniegumu un automatizācijas dēļ. Skaidrības labad, atlaiž biznesa pakalpojumu darbiniekus, bet MI izstrādātāji, protams, ir pieprasījumu topā. Problēma gan tā, ka prasības esot nežēlīgas. Piem., līdzautorība vismaz 4 top-3 konferenču rakstiem, kur akceptēšana ir zem 10%. Ko tam vajadzētu mainīt nodarbinātības, sociālajā vai izglītības politikā, tas cits jautājums

Pēdējos mēnešos sāk parādīties jauna frāze "agentic AI", kas ir par pašreflektējošiem un pašuzlabojošamies MI, kas trenējas uz darbiem un kas paš-procesus lieto pārcilvēcisku spēju sasniegšanai, kurai, protams, ar cilvēces ğenerētiem datiem nepietiek pēc definīcijas.

Uz šo lieku lielas cerības.

Citās ziņās. Neirosimboliskam MI beidzot ir savs žurnāls un pirmais raksts jau izgājis recenzijas https://neurosymbolic-ai-journal.com/ var sekot pārējiem. Cilvēks kļuva cilvēks tad, kad apguva valodu un matemātiku, simbolisko aspektu. Līdz šim industrija to pārāk maz ņem vērā.

Vēl citās ziņās. Bruno savā lapā beidzot ielicis savas tēzes, labi sakārtotas, jo viva bija gandrīz pirms gada. Sava veida kaķu enciklopēdija priekš dziļās mašīnmācīšanās.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?