Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2023-12-20 07:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dr
dienas raksts:

***
Neviens likums nestrādās, ja pašiem nebūs tik daudz stratēģiskās spriestspējas, ka, izstumjot latviešus no Latvijas darba vides, izstumjam tos no Latvijas.
Gadījums numur viens. Man priekšā sēž jauns puisis. Viņš ir nedaudz naivs, strādīgs. Es viņu pazinu kā klusu, mazliet introvertu, bet smaidīgu optimistu no Kurzemes mazpilsētas. Viņš ir zaudējis savu otro darbu. Viņš nav izturējis krievvalodīgā nacisma atmosfēru šajās darba vietās. Veikalā un noliktavā. Un ne tāpēc, ka tur ir tikai krievi. Bet tāpēc, ka visur, kur ir krievi, nākas runāt krieviski.
Vidējā vecuma latvieši uzturēs šo krievisko atmosfēru tikpat reliģiski kā paši krievi.
Ja to nedarīsi, ilgi darbā nepaliksi. Pirmajā darbā vietā viņš to vēl nesaprata, bet otrajā nonāca pie galvenā secinājuma. Viņš ir mēģinājis par savu situāciju runāt kadru daļā, bet tur sastapis cietsirdību un neizpratni. Viņš nevēlas palikt Latvijā. Viņam ir mamma un mammas māsa, viņš viņām vienīgais, un patiesībā tas un viņā vēl mītošā nedrošība un bailes liek svārstīties. Iespējams, viņš nekur neaizbrauks, bet paliks traumējies tepat – vidē, kurā melīgi viņam skolā apgalvoja, ka ir Latvija, kurā var runāt latviski.

Faktiski latviešu darba ņēmējs šādos kolektīvos, kur krievu nacisms plaukst, ir neaizsargāts. Un reizēm tam nav īpaša sakara ar īpašnieku vai kolēģu tautību.

Latvijas nacionālais dzīvnieks varētu būt lemings. Savas ļoti savdabīgās reputācijas dēļ. Populārā leģenda stāsta, ka lemingi sapulcējas baros un ar pilnu krūti metas no kraujas jūrā. Īstenībā tā ir lemingu pūkainās reputācijas graušana. Taču lemingiem patiešām ir kāda īpatnība. Tā ir citām sugām neraksturīga autoagresija. Lemingam ir raksturīga nežēlīga izturēšanās pret saviem sugasbrāļiem. Lemings iznīcina savējos.
***

https://lasi.lv/latvija-pasaule/viedoklis/rita-naseniece-lemingu-valodas-stunda.9612


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2023-12-20 11:15 (saite)
Ir tāda Ina Druviete (Vienotība), LU prorektore, no čekistu ģimenes. Viņa ir zem sevis pabāzusi visus valodniekus, valodas institūcijas, VVC utt ar mērķi ieviest divvalodību (angļu/krievu drošvien) Viņas naratīvs ir - latvieši paši vainīgi.

Kopā ar Bordānu viņai izdevās panākt izmaiņas likumdošanā, sodu sistēmā - ka ar ārzemnieku ierēdnim jārunā ārzemnieka valodā. Es tajā brīdī strādāju par valsts inspektoru un mums tika dot norādījums sveštautiešiem nelikt sodus, jo nevaram nodrošināt tulkus.

Tā kā tā visa ir apzināta politika.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

...
[info]jan09
2023-12-20 11:32 (saite)
Druvieti atceros, bet šādu momentu biju palaidis garām, paldies par komentāru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divas_zosis
2023-12-21 22:28 (saite)
Baisi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?