Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2023-09-19 15:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
zkm
zazis kārtējie meli:
***
pamuļķi, piena govis ir selekcionēts, lai ražot nedabīgi daudz piena, tāpēc tām ir problēmas ar skeletu, kas knapi tur pašas govs svaru.
ō, tev vēl piena industrijas govis iet ganībās. nez zem kura akmens un kurā gadsimtā tu dzīvo. govju speciālists atradies.
***

tai pat laikā LV

***
Slaucamās govis ganību periodā ganībās tiek iedalītas 2 grupās:
1. slaucamo govju grupa tiek ganīta līdzšinējā ganību sistēmā – aplokos;
2. slaucamo govju grupa tiek ganīta porcijās.
Vienā ganību ciklā pirmās grupas dzīvnieki ganās aplokā 7 dienas. Otrajā grupā, kur notiek porciju ganīšana, govis ganās (2+2+3 dienas) un aploku maina ik pēc 2 līdz 3 dienām. Uzsākot un nobeidzot katru ganību ciklu, tika noņemti zāles paraugi no 1 m2 platības sausnas ražas un kvalitātes noteikšanai.
Abi ganīšanas veidi (aploku un porciju) ir zālāju zelmeņa kvalitatīvai uzturēšanai un ganāmpulka produktivitātes celšanai daudz labvēlīgāki salīdzinājumā ar brīvo ganību sistēmu. Ierobežojot un mērķtiecīgi organizējot dzīvnieku pārvietošanos ganībās, tiek nodrošināta kvalitatīva zelmeņa izmantošana un celta ganāmpulka produktivitāte. Lopi tiek apgādāti ar augstvērtīgu zāli, un zelmenis tiek uzturēts labā kvalitātē visu ganību sezonu, jo zelmenis tiek noganīts vienmērīgāk un zāle var netraucēti ataugt.
***

https://new.llkc.lv/lv/nozares/ekonomika-lopkopiba/slaucamo-govju-ganibu-sistemas


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?