Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2023-09-07 10:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
app2
atgriežoties pie publicētā:

***
...konvencija nepiedāvā instrumentus, ar kuriem vērsties pret varmākām, konvencija tikai paģēr pieņemt normatīvos aktus, un tas pateikts vairāk nekā 60 reižu: ir jānodrošina, jāpanāk, jāveicina utt. Konvencija arī neizskaidro, kas ir sieviete, toties grezni apraksta sociālā dzimuma jēdzienu.

Interesanti, ka SK izpratnē aizsargājamās personas ir… tikai sievietes? Nē. Vēl ir personas (personas!), kas pieskaitītas etniskajām minoritātēm, migranti - arī tādi, kuri kādā valstī iekļuvuši nelegāli, bezpajumtnieki, vīrieši - geji, sievietes - lesbietes, biseksuāļi, transgenderi un citi meža dīvainīši. Tas viss rakstīts SK paskaidrojošajā ziņojumā, un tas nozīmē, ka jebkurai tiesai - ja SK tiks ratificēta - būs jāņem vērā, ka nosauktajām personām ir īpašs aizsardzības statuss.

Sanāk tā, ka vienīgais, kurš netiek aizsargāts, ir baltais heteroseksuālais vīrietis. Bet tā jau ir reāla diskriminācija - tomēr ne SK izpratnē. Acīmredzot lieki ir teikt, ka pret vardarbību jāaizsargā jebkurš cilvēks.

...runas par vardarbības aktīvāku apkarošanu uzvirmoja pēc sievietes slepkavības Jēkabpilī. Ja SK būtu ratificēta, tad sieviete būtu izglābta? Protams, ne. Jo varmākām ir pilnīgi vienalga - valsts ir ratificējusi šo konvenciju vai ne. Sievieti būtu izglābis aktīvs policijas darbs, un tas ir vēl viens virziens, lai cilvēki justos aizsargāti, kad viņi vēršas pie policistiem. Nekādas konvencijas neko nemainīs, ja netiks ievēroti likumi.
***

https://neatkariga.nra.lv/komentari/elita-veidemane/427738-vienigais-kuru-neaizsarga-stambulas-konvencija-ir-baltais-heteroseksualais-virietis


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?