Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2023-02-05 07:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
scvpg
SC vētras paiet garām

- sensenos laikos (pag gadsimtā), kad vēl labi pārvaldīju zviedru mēli, strādājot zviedru kantorim, dažiem no kolēģiem bija iespēja nokļūt uz apmācību SWE. Tad daļa no kultūršoka bija par alko tirdzniecību un systembolaget, bet otra daļa par kandžas dzīšanas un lietošanas tradīcijām, kas LV bija mazliet atmirušas. Pat ļoti labi situēti zviedri (lielu biznesu īpašnieki) dzina, lietoja, cienāja viesus, un sacentās, kuram labāka/garšīgāka kandža.
Nav brīnums, ka tieši SWE ir viens no lielākajiem, un manuprāt, labākajiem alko esenču ražotājiem.
Ja piesauc UK, tad šeit katrā Pūres līmeņa miestā ir veikals brūvētājiem - tiek tirgots aprīkojums alus, vīna, alko iegūšanai un uzglabāšanai. Un daudz mikro brūžu, pārsvarā alus, sidra, džina ražotāji.
DE kolēģi stāstīja, ka vēl pag gadsimta beigās darba vietas ēdnīcā esot bijis alus krāns pieejams.

- saules un vēja enerģijas uzspiešana un "uzvaras gājiens" priecē. Pietiks darba vismaz tuvākajiem 5 gadiem, projektējot sistēmas. Tas savukārt ļauj saņemt algu un pensiju iemaksas.
Paralēli ir iespēja mācīties par storage, pārvades tīklu, un switch boards projektēšanu, lauciņā trūka un trūks cilvēku.
Lietotājiem vulgaris laiks padomāt par mājas rezerves barošanas sistēmu (UPS/storage), black-out ir neizbēgami.
Un malkas apkuri kā alternatīvu, kamēr vēl pilnībā nav aizliegts ierīkot jaunas krāsnis (vecās aizliegt nesanāks, bet mēģinās).

- kādēļ Austrālija, kas ir lielākā urāna ieguvēja, par lētākajiem uzskata saules paneļu risinājumus? - Meteo dati, kas saistīti ar solar irradiance, dos atbildi.
- kādēļ LV, kas ir lielākā kūdras, un liela šķeldas eksportētāja, neizmanto lokālas kūdras / šķeldas koģenerācijas stacijas, bet uzsēžas uz gāzes koģenerācijas stacijām? - talantīgi kuratori/lobisti
- kādēļ LV pieņem lēmumu likvidēt kūdras ieguves un eksporta nozari, apmaiņā pret kapeikām no eirofondiem - talantīgi kuratori/lobisti
- kādēļ DE, kam IR AES, pieņem lēmumu tās slēgt, uzsēžas uz gāzes koģenerācijas stacijām, un, bezizejā atjauno īpaši "zaļo" ogļu staciju darbību? - talantīgi kuratori/lobisti
- kādēļ LV velk ar OMD atjaunošanu - talantīgi kuratori/lobisti

stc, laiks piesekot Gobzemam, izskatās tīri labs bezmaksas motivators.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?