Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2022-01-28 11:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vpp
viedoklis par paradoksiem:

https://nra.lv/viedokli/vija-beinerte/370498-vija-beinerte-uzticibas-krize-tas-paradoksi-un-maciba-kurs-zinatnieks-parstav-zinatni-kurs-sazverestibas-teorijas.htm

***
“Viena no skarbākajām vēstures mācībām: ja esat pietiekami ilgi ļāvušies maldināmi, sākat noraidīt visus pierādījumus tam, ka esat maldināti. Jūs vairs nevēlaties noskaidrot patiesību. Ir pārāk sāpīgi atzīties, pat sev pašam. Ja esat devuši šarlatāniem varu pār sevi, gandrīz nekad nespēsiet to atgūt.” Karls Sagans, “Dēmonu vajātā pasaule”.
Sērgas laika valdības rīkojumi un lēmumi šķiet haotiski, neloģiski un irracionāli, ja domājam, ka tās mērķis ir nācijas veselība un labklājība. Bet ja uz mirkli pieļaujam iespēju, ka valdības mērķis ir sagraut gadiem neveiksmīgi reformēto un deformēto veselības aprūpi un izglītību, iznīcināt mazo un vidējo biznesu, iedzīt cilvēkus izmisumā, bet valsti - nepaceļamu ārējo parādu jūgā, tad tās lēmumi kļūst loģiski un konsekventi. Taču tas, protams, nav ne fakts, ne viedoklis - bet gan tikai satraukumā izteikts minējums.

Bet līdz tam galvenais, ko varam darīt, ir stiprināt kopības sajūtu - ģimenē, starp draugiem un domubiedriem un pat ar nejauši satiktiem svešiniekiem. Šis laiks daudziem ir nodarījis lielu netaisnību. Atņēmis vieniem veselību, citiem tuviniekus, vēl citiem iespēju pelnīt iztikas līdzekļus. Tāpēc ievērosim ne vien sevi, bet arī tos, kam klājas grūtāk nekā mums - ar ko varam viņiem palīdzēt?
***


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?