Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Jā, protams, tas jau ir zināms stāsts.

Un es tāpēc arī skatos zināmā mērā optimistiski uz globālo sasilšanu.

Bet jāņem vērā, ka mēs esam pielāgojušies šim konkrētajam klimatiskajam režīmam un globālā sasilšana, lai arī, protams, radīs fantastiskas iespējas floras un faunas attīstībai kā tādai, konkrēti mums -- cilvēkiem -- konkrēti šai laikā un vietā radīs kaudzi ar problēmām.

Jo pie sasilšansa ledāji tiešām turpina kust un kāda 1/5 Latvijas pamazām varēs paiet zem ūdens. Vai arī pagūsim sacelt supermega dambjus kā Holandē. Padaudz gan būs, bet esošais reljefs, cerams, drusku ierobežos kopējo nepieciešamību -- jūras krastos tomēr ir kāpas, un upju (kas ietek jūrā) krasti ir zemi ne visur.

Tāpat velns viņu zina, kas notiks ar to, ka atmosfērā būs vairāk siltuma (= lasi, enerģijas). Tehniski būtu jābūt daudz niknākām vētrām un lietiem; iespējam, varēsim redzēt temperatūras svārstības nevis 10, bet 20 grādu ietvaros diennakts laikā. Pirmajā acu uzmetienā ne īsti superīgi esošjai lauksaimniecībai un, protams, celtnēm.

Galvenās problēmas gan jau ka būs cilvēciskās -- applūdušās zemes un to iedzīvotāji. Tā vairs nebūs migrācija no vienas divām kara pārņemtām valstīm, bet kaut kas mega lielāks.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?