Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-11-09 07:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
szl
sliktas ziņas lobistiem

https://jauns.lv/raksts/izklaide/471161-paris-francija-sanem-100-tukstosu-eiro-lielu-kompensaciju-jo-vinus-piemeklejis-veja-turbinu-sindroms

***
Kristela un Luks Fokarti vērsušies tiesā ar sūdzībām par veselības problēmām, kas radušās pēc tam, kad 700 metrus no viņu mājvietas uzstādīts vēja turbīnu parks.
Fokartu pāris sūdzējies par dažādām veselības likstām, tostarp galvassāpēm, bezmiegu, reiboņiem, sirds ritma neregularitāti, depresiju, reiboņiem un sliktu dūšu, kas viņus piemeklējušas vairāk nekā divus gadus.
Viņi uzstāja, ka cēlonis tam visam ir sešas vēja turbīnas, kas uzstādītas 700 metru attālumā no viņu mājas Francijas dienvidos. Tās uzstādītas jau 2008. gadā, tomēr pāra veselības problēmas sākušās piecus gadus vēlāk. Viņuprāt, iemesls tam bija tas, ka mežainais apgabals, kas iepriekš atradies starp viņu īpašumu un vēja parku, ticis likvidēts.
Īpaši pāris uzsvēris turbīnu radīto skaņu, kas bija “salīdzināma veļas mazgājamai mašīnai, kas griežas bez apstājas", un baltās, mirgojošās gaismas, kas nākušas no turbīnām.
“Mēs to nesapratām uzreiz, bet ar laiku mums tapa skaidrs, ka problēmas izraisa turbīnas,” sacīja Kristela. “Tās mirgo ik pēc divām sekundēm. Mums nācās uzstādīt āra gaismas, lai mazinātu zibšņu ietekmi.”
Pāris esot pārvācies 2015. gadā, un viņu veselības likstas esot izzudušas neilgi pēc tam.
Galu galā enerģijas kompānijām, kas apkalpo vēja parku, būs jāsamaksā pārim 100 tūkstošu eiro liela kompensācija. Kopš tiesas darbu sākuma vēja turbīnām nomainītas gaismas.
Pāra advokāte Alise Terrase televīzijas intervijā sacīja, ka šis ir neparasts, bezprecedenta gadījums, piebilstot, ka tiesas spriedums būtu jāņem vērā citiem uzņēmumiem, kas aprīko vēja parkus, rūpīgi pārdomājot, kā tas ietekmēs netālu dzīvojošos cilvēkus.
***


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?