Ks ([info]xena) rakstīja,
Nē, nu es arī neesmu kardināli par šo iniciatīvu. Un tomēr... Pamodelēsim te Tavu piemēru:
Kritērijs varētu būt noteiktā termiņā pozitīvs tests (ar noteikumu, ka nav izgājis pilnu vakcinācijas kursu uz to brīdi). Respektīvi - ja nu akurāt notiek tas nelaimes gadījums un cilvēku (kurš pēc Tevis aprakstītajiem parametriem pat būtu prioritārajā-īpaši nozīmīgi pret C-19 potējamā grupā!!, bet nu lai - pieņemsim, ka tomēr nav vakcinēts savu iemeslu dēļ) ātri neatliekamajos sašuj*, bet paralēli atklāj C-19 pozitīvu:
a) šis pārgalvis (vai vnk neveiksminieks) ir iepriekš izgājis pilnu vakcinācijas kursu un viņam ir sertifikāts, bet tomēr ārsts izlemj, ka viņam ar savu traumu būs jāārstējas stacionārā - no maksas atbrīvots, kaut C-19 nodaļā (jo +, citu pacientu piesardzībai)
b) trauma ir salīdzinoši viegla - pacientu sašuj* un palaiž mājās, ar visu C-19, tas nekas, ka nevakcinēts. Stacionēšanai nav pamata. - no maksas atbrīvots
c) trauma viegla, tiek sašūts, bijis vakcinēts, tiek palaists mājās - no maksas atbrīvots
d) trauma smaga, vakcinēts nav bijis, nāksies ilgi ārstēties stacionārā, iespējams nāk klāt vēl C-19 izraisīti ves.pasliktinājumi - jāmaksā par pipnu uzturēšanos stacionārā dnn, plus manipulācijām, kopš stacionēšanas brīža (ne par 1.palīdzību un traumas salāpīšanu)
...
tur, protams, var modelēt tālāk uz apdraudējumu personālam (kam arī kādas DD pieļāvības pēc uz to brīdi nav vakcīnas aizsardzība.
Apzinoties šos noteikumus un esot informētam, minētajam pacientam būtu jābūt gatavam, ka pie jebkādas vajadzības tikt stacionētam (C-19 +, tātad lipīga un potenciāli citus pacientus apdraudošam, viņam būtu jāārstējas atbilstošajā C-19 karantīnas nodaļā un maksāt pilnas izmaksas. Vai tad arī, izvairīties no šādas potenciālas situācijas vakcinējoties. Vai cerot, ka šāds traumatisms nenotiks, vai arī nebūs nepieciešama stacionēšanās.
Vai vispār pareizi sapratu Tevis piedāvāto situāciju?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?